dimarts, 20 de gener del 2015

ICV-EUiA tanca definitivament la porta de la independència

Dimarts, 20 de gener de 2015 18:20 h

La necessitat de pactar per no desaparèixer amb Guanyem i Podemos els allunya del seu perfil radical català i els aboca a seguir fent política a Espanya


El gir cap a Espanya d’ICV-EUiA ha quedat confirmat aquesta tarda amb l’anunci que la coalició no se sumarà a cap full de ruta "de dretes" encapçalat per CiU. Aquesta és la reflexió que ha verbalitzat aquest dimarts el portaveu adjunt al Parlament, Joan Mena, des de la sala de premsa de la cambra catalana. Mena ha lamentat que la reedició del pacte de governabilitat entre CiU i ERC hagi "empetitit" el dret a decidir i ha afirmat que el seu grup no està disposat a avalar les tesis de la federació nacionalista. Tot i que els ecosocialistes han participat en totes les reunions a les què han estat convidats per dialogar sobre el full de ruta, una decisió fruit de l’acord amb Guanyem Barcelona i l’esperança que encara tenen d’arribar a un acord amb Podemos per les eleccions catalanes. 



Joan Mena diputat d'ICV-EUiA


Els independentistes d’ICV-EUiA ja no tenen lloc a la coalició, retirada de la vida política dels independentistes de la coalició

El portaveu ecosocialista també ha explicat que durant les reunions no se'ls hi ha traslladat en cap moment l'horitzó de la independència. Una qüestió que les executives d'ICV i d'EUiA no contemplen, prioritzant un canvi en l'statu quo amb Catalunya dins l'Estat. Ara bé, els ecosocialistes són partidaris de deixar la decisió definitiva en mans de la ciutadania i, per tant, no renuncien al referèndum sobre l'autodeterminació.



La crisi a ICV-EUiA s’agreuja amb l’acord amb Guanyem i la deriva nacional espanyola que han decidit

No són solament alguns dirigents els que fan una retirada de la vida política, són també militants de la coalició que no entenen l’actual deriva de l’actual direcció, tot per acabar sent engolits pels moviment populistes i d’arrels lerrouxistes com  són Guanyem i Podemos.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/384538/icv-euia-tanca-definitivament-la-porta-de-la-independencia