dilluns, 12 de gener del 2015

ERC: «Sense eleccions abans de maig, el procés queda en mans espanyoles»

Anna Simó assegura que és l'opinió compartida per l'ANC, Òmnium i l'AMI i insisteix que els republicans no posaran "independents"


, Barcelona | Actualitzat el 12/01/2015 a les 12:45h
Continua el joc de pressions entre el president de la Generalitat, Artur Mas, CDC, UDC i ERC per desencallar el procés sobiranista. Després dels acords i desacords pel mig, aquest migdia ERC ha assegurat que accepta una de les tres propostes de Mas per tal d'avançar les eleccions, encapçalar una llista amb independents, i que els republicans renuncien a incorporar-los.  Ara bé, s'acceptaria aquesta condició sempre i quan els comicis se celebrin abans de les municipals del mes de maig, perquè, segons la portaveu dels republicans, Anna Simó, "si els comicis no són abans de les municipals, el procés quedarà en mans espanyoles". 


"ERC vol tancar el debat de les llistes, i si el president vol imposar condicions, endavant, ara no podem fallar, el debat central ha de ser el full de ruta i fulls programàtics comuns", ha afegit Simó. "Queda clar el qui i el com, ara queda el quan i el què", ha sentenciat. "Ara no hi ha obstacle", ha reblat la portaveu republicana repetint que els republicans cedeixen amb el requisit de Mas de tenir l'exclusiva dels independents.

 Simó ha descartat, de manera velada, fer coincidir les plebiscitàries amb les municipals i, en tot cas, pregar que se celebrin abans tal i com també ha defensat l'AMI, l'ANC i Òmnium. De fet, la proposta que accepta ERC -que Mas encapçali una llista amb  independents- és, segons Simó, la proposta d'aquestes entitats. Ara bé, ERC deixa la pressió a Mas que és qui en darrera instància té la potestat per convocar eleccions.
Enllaç noticia :