diumenge, 4 de gener del 2015

El PPC proposa ara una "taula social" per contrarestar l’independentisme

04/01/2015

INDEPENDÈNCIA

Millo advoca per superar "definitivament" la situació de "bloqueig" actual i poder iniciar una nova etapa de "convivència i progrés"


Nerea Rodríguez



El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo



El PP català ha proposat avui la constitució d'una "taula social" que, en paral·lel a un front polític al costat d'UDC, PSC i Ciutadans, treballi per contrarestar l'independentisme i permeti superar l'actual situació de "paràlisi" i "bloqueig" del Govern d'Artur Mas.

En una entrevista amb Efe, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha defensat la necessitat d'impulsar dos eixos, el social i el polític, perquè Catalunya recuperi el camí de la "cohesió, la convivència i el progrés", després d'una etapa de "divisió" promoguda pel Govern de CiU i amb el suport d'ERC que ha acabat en un "fracàs".


Així, el dirigent popular ha proposat que sigui des de la pròpia societat que s'auspiciï una "taula social transversal" de "diàleg, debat i reflexió" que derivi en propostes "positives" per superar "definitivament" la situació de "bloqueig" actual i poder iniciar una nova etapa de "convivència i progrés".

"Aquesta 'revolució social en positiu' acabarà sorgint", ha pronosticat Millo perquè, ha esgrimit, Catalunya és "plural, encara que alguns hagin tingut un especial interès a fer creure al món que no ho és amb la difusió del seu pensament únic". Millo veu així necessari que "s'escolti" a aquesta Catalunya que no aposta per la independència com "solució", tant des del Govern com des de l'Executiu central, i poder construir així un futur amb Espanya "millor".

En aquest sentit, Millo ha valorat de forma positiva el sorgiment de plataformes com Societat Civil Catalana, encara que a partir d'ara es tracta segons el seu parer de donar la "màxima potència, pluralitat i representativitat" a la societat catalana a través d'aquesta taula conjunta que proposa, que no es pot promoure directament "des dels partits".

A més d'aquest eix social, el portaveu parlamentari del PPC ha advocat per un altre de caràcter polític en el qual els partits contraris al sobiranisme siguin capaços de "sumar forces" per trobar un "espai formal" en el que posar en "comú allò que ens uneix", més enllà de les diferències de cadascuna de les formacions.

En aquest sentit, Millo ha fet una crida a la "generositat" aparcant l'"egoisme" partidista per obrir un debat de reflexió sense "condicions prèvies ni prejudicis". "Cal donar esperança als cinc milions de catalans que no van participar en el procés participatiu del 9 de novembre. Hem de transmetre a la societat que no ens resignem a tenir sempre un govern independentista", ha argumentat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/el_ppc_proposa_ara_una_taula_social_per_contrarestar_l_independentisme_105538.php