dijous, 22 de gener del 2015

El Parlament insta la Fiscalia a "revisar les actuacions judicials" del 4F

Dijous, 22 de gener de 2015 19:35 h

Una declaració institucional amb el suport de tots els grups demana a l'Ajuntament de Barcelona "investigacions internes" i crida als ciutadans a "aportar informació" per "reobrir" el cas


Barcelona (ACN).- El Parlament ha fet una declaració institucional aquest dijous, amb el suport de tots els grups, on reclama a la Fiscalia la "conveniència de revisar totes les actuacions judicials" derivades dels fets del cas 4F, si "com a resultes de l'exposat en el documental 'Ciutat Morta' es pot considerar que no hi va haver una investigació prou curosa". El mateix text, ha reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que faci "les investigacions internes pertinents" dins de la Guàrdia Urbana per "dirimir responsabilitats". Finalment, la declaració, llegida solemnement des de la Mesa del Parlament, fa una crida als ciutadans per tal que "aportin informació" i "col·laborin" per "reobrir" el cas i "esclarir" els fets. 





Després de dies negociant, tots els grups parlamentaris de la cambra catalana han aconseguit consensuar una declaració institucional per aquest cas. El text recorda que "el documental 'Ciutat Morta' exposa els fets relatius al cas conegut com '4F', on la persecució dels autors d'una agressió greu a un agent de la Guàrdia Urbana la nit del 4 de febrer del 2006 van resultar detingudes, inculpades i empresonades unes persones que podrien ser finalment innocents".

És a partir d'aquí que ha ressorgit la sensibilitat social al voltant d'aquests fets. I és per això que la declaració institucional vol "traslladar a la Fiscalia la conveniència de revisar totes les actuacions judicials derivades dels fets del 4F, si com a resultes de l'exposat en el documental 'Ciutat Morta' es pot considerar que no hi va haver una investigació prou curosa, incloses les denúncies per delicte de lesions que en aquell moment es van arxivar".



Així mateix, el Parlament ha volgut amb això "fa una crida a col·laborar en l'aportació de nova informació que pugui ajudar a la reobertura i esclariment del cas". Finalment, la declaració institucional insta a l'Ajuntament de Barcelona "la conveniència de fer les investigacions internes pertinents en el cos de la Guàrdia Urbana, per tal de dirimir, si s'escau, les responsabilitats pertinents".

El text també ha volgut manifestar, en nom del Parlament, "la seva solidaritat amb l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que a resultes de l'agressió soferta pateix unes lesions que han minvat molt greument les seves facultats físiques i cognitives, i amb els seus familiars; i així mateix, vol manifestar també la seva solidaritat amb els familiars i amigues de Patrícia Heras".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/384806/el-parlament-insta-la-fiscalia-a-revisar-les-actuacions-judicials-del-4f