divendres, 16 de gener del 2015

El Financial Times desmenteix Rajoy: "Ve agitació política a Espanya"

16/01/2015

PLEBISCITÀRIES

El rotatiu britànic inclou una fotografia del president de la Generalitat en la portada de l’edició en paper


Nerea Rodríguez


La portada d'avui del Financial Times


El diari britànic ‘Financial Times’ desmenteix en la seva portada de l’edició en paper d’avui el president espanyol, Mariano Rajoy, ja que assegura que a Espanya s’espera “un any d’agitació política”. Aquesta afirmació del rotatiu britànic arriba només dos dies després que el president de la Generalitat, Artur Mas, anunciés la celebració d’eleccions anticipades el 27 de setembre d’enguany.

De fet, el ‘Financial Times’ inclou una petita fotografia de la cara del president de la Generalitat a la portada, al costat de la informació que vaticina un any mogut a l’Estat espanyol. Segons aquest diari, l’objectiu d’aquestes eleccions plebiscitàries convocades per Mas és "calcular el suport popular per la creació d'un nou Estat".


En la informació que es recull a l’interior del diari, s’explica que els líders polítics catalans esperen que el 27-S es produeixi “un triomf dels partits independentistes que reforçarà l’opció d'una ruptura amb Espanya”, i afegeix que “la decisió de cridar a les urnes a Catalunya és l'última mesura en una campanya de llarga durada per empènyer la regió pròspera cap a la independència”.

Alhora, recorda que “líders catalans han instat el govern espanyol en diverses ocasions perquè els catalans decideixen el seu futur polític en un referèndum vinculant. Els líders a Madrid insisteixen, però, que la Constitució del país no deixa lloc a un plebiscit”.


La portada d'avui del Financial Times



Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/el_financial_times_desmenteix_rajoy_ve_agitacio_politica_a_espanya_105778.php