dijous, 18 de desembre del 2014

Cada dia sense acord desgasta Mas i Junqueras

Dijous, 18 de desembre de 2014 05:00 h

La ciutadania que ha participat a les mobilitzacions massives a favor de la independència no entén com no es posen d’acord els dos líders, i veuen atònits com els antiindependentistes ho aprofiten


Avui al Parlament s’ha vist com d’units estan els unionistes, els partidaris de la tercera via i els federalistes, de la derrota democràtica que estaven a punt de patir a tenir grans oportunitat per clavar clatellades als partidaris de la independència, un clar festival per debilitar Mas i Junqueras i provocar el desencís a la societat catalana que majoritàriament volen la independència. Des de Rivera, a Sánchez-Camacho passant per Lucena i rematat per Herrera, tots junts amb demagògia han carregat contra el govern i contra el ERC i el cap de l’oposició,  Oriol Junqueras. 








Sembla mentida que a hores d’ara encara no tinguem un acord Mas i Junqueras!

Aquesta senzilla expressió està en la boca de la majoria de ciutadans que no són militants de cap partit però que han omplert les darreres grans manifestacions, no s’entén que no tinguem un gran acord per unes veritables eleccions plebiscitàries. Ens trobem segurament en un moment històric per a tots aquells que volen la independència, i en un moment històric, acords històrics.

Us imagineu en plena segona guerra mundial i en ple avanç del nazisme les forces polítiques dels països aliats discutissin per qüestions menors?

Si realment volem la independència no podem està discutint de les musaranyes mentre l’enemic està entrant per la diagonal, per les xarxes socials, i pels mitjans de comunicació en plena ofensiva de la guerra bruta.

A diferència els independentistes, els unionistes siguin de dretes, esquerres o federalistes van junts contra el procés i els seus líders

El que s’ha vist avui al Parlament és la mostra clara del que diem, ara cal aprofitar el desconcert que provoca la falta d’unitat independentista per desgastar i interferir a tot aquell, polític o entitat sobiranista que lluiti per la unitat.

No serà hora que la societat civil amb les seves entitats al capdavant facin un cop de força i exigissin un gran acord per guanyar la independència?

Sigui l’ANC, Òmnium o les “patums” del país, la ciutadania agrairia un esforç per tal de tenir en pocs dies un gran acord per definir el full de ruta cap a la independència. No tenim “un llibre blanc” escrit pel Consell de la Transició Nacional? No serem capaços d’asseure amb una taula als líders del procés i signar un acord? Ni tant sols que sigui per “l’avia” de 97 anys Maria Parellada que s’ha enfrontat a l’aparell de l’estat amb la seva autoinculpació pel 9N.