dimarts, 18 de novembre del 2014

Una magistrada del Suprem alerta sobre "judicialitzar" el procés sobiranista

18/11/2014

CONSULTA 9-N

Margarita Robles creu que "no s'està actuant d'una manera absoluta d'ordre"


Bernat Vilaró



La magistrada del TS Margarita Robles


La magistrada del Tribunal Suprem (TS) i exsecretària d'estat del Ministeri d'Interior Margarita Robles ha alertat avui d'una judicialització del procés sobiranista, i ha demanat "prendre aquest tema amb normalitat i no portar certs polítics a allò que és jurídic", en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Robles ha reiterat que "quan hi ha temes polítics, el que convé, el que és sensat i respectable és resoldre políticament i no judicialitzar els temes", i les respostes han de ser polítiques d'una banda i jurídiques de l'altra. A més, ha opinat que no creu que es prenguin mesures contra el Fiscal Superior de Catalunya, José Maria Romero de Tejada.


"Només ha manifestat discrepàncies jurídiques" al voltant de la negativa dels fiscals catalans de querellar-se en contra del president de la Generalitat, Artur Mas. Ha dit que "no s'està actuant d'una manera absoluta d'ordre", però "la Fiscalia de Catalunya ha estudiat i realitzat el seu criteri i l'ha posat en coneixement del Fiscal General de l'Estat, que és qui prendrà la decisió final", ha conclòs.

A més, Robles ha criticat que la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, hagués volgut marcar el tempo de la presentació de la querella per part de la Fiscalia: "Qualsevol polític que insinuï o digui el que farà el fiscal o el poder fiscal s'està equivocant", ha sentenciat.











http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/una_magistrada_del_suprem_alerta_sobre_judicialitzar_el_proces_sobiranista_104625.php