dijous, 13 de novembre del 2014

Mas comença amb Junqueras les reunions per a pactar les plebiscitàries

Dijous  13.11.2014  09:32

El president presentarà el seu full de ruta en un acte el 24 de novembre vinent




Mas i Junqueas, en una foto d'arxiu



El president de la Generalitat, Artur Mas, comença avui la ronda de contactes amb els dirigents dels partits pro-consulta per sondejar unes possibles eleccions plebiscitàries. L'ordre de les reunions serà de major a menor en funció dels escons al Parlament. El president d'ERC, Oriol Junqueras, serà, doncs, el primer a reunir-se avui amb Mas, que aprofitarà la segona jornada del Ple del Parlament.

Després de Junqueras, serà el torn del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui Mas ha decidit d'incloure en la negociació malgrat l'oposició dels socialistes al 9-N.


Mas també es reunirà amb els dirigents parlamentaris d'ICV-EUiA, CUP i CiU. El president de la Generalitat va explicar dimarts que ell mateix completaria la seva reflexió sobre les eleccions plebiscitàries en un termini de deu o quinze dies, després d'haver escoltat tots els partits pro-consulta. En aquests converses es parlarà de quina és la millor data i de com haurien de ser aquestes eleccions i, depenent del grau de consens que hi trobi, el president proposarà possibles solucions aquestes setmanes vinent.

De fet, segons La Vanguardia, Mas exposarà el seu full de ruta en un acte al Palau de Congressos de Catalunya el 24 de novembre vinent davant de representants de la societat civil.