dijous, 13 de novembre del 2014

Junqueras tanca la porta a la llista conjunta

Dijous, 13 de novembre de 2014 13:40 h

El president d’ERC ha destacat una "bona sintonia" amb Mas, el diari El Periódico parla de “ruptura civilitzada”. 

 




En la reunió d’avui al Parlament entre el president Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, aquest hauria explicat al president  Mas el full seu ruta per arribar a la independència i li ha reiterat que no donarà suport  ni als pressupostos de la Generalitat ni a una llista conjunta. 

“No es tracta que un sol conductor condueixi quatre o cinc cotxes simultàniament, sinó que els passatgers ens posem d'acord en on anem, per quin camí i quan", són les paraules textuals de Junqueras, que recull el diari ARA.  


El Periódico també recull la metàfora i parla de "ruptura civilitzada". El president d'ERC, ha dit estar convençut que Mas “entén” el seu posicionament, tot i que això no significa 'necessàriament' que el comparteixi. 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura que està d'acord amb Mas en què calen eleccions per fer un pas endavant, tot i que ERC prioritza un acord programàtic sobre 'el què, el com i el quan' es fa la independència abans que un acord electoral sobre 'qui' va a les llistes.

Junqueras, ha reiterat que aposta per una convocatòria imminent d'eleccions, tot i que explica que Artur Mas li ha traslladat que la data de les eleccions és una qüestió poc rellevant

Junqueras va presentar aquest dimecres el full de ruta del partit cap a la independència. Un document de quatre punts que planteja la convocatòria a curt termini d'eleccions constituents de les que es derivi la formació d'un govern de concentració nacional. Aquest executiu tindrà l'encàrrec "d'exercir la independència des del primer dia" amb la construcció de les estructures d'estat necessàries i haurà liderar, al costat de la ciutadania, la redacció d'una Constitució catalana, que necessitarà ser avalada en referèndum.