dimarts, 11 de novembre del 2014

Gemma Galdón possible candidata a la Generalitat de Podemos

Dimarts, 11 de novembre de 2014 05:00 h

La tertuliana demagoga contrària a la independència de Catalunya ja forma part de l’òrgan directiu de Podemos juntament amb el Jaume Asens de Guanyem i l’exfiscal Jiménez Villarejo










El misteri entorn a qui podria liderar a Catalunya la formació de Pablo Iglesias, que té una expectativa de vot a unes eleccions catalanes prou significativa segons els últims sondatges, comença a esvair-se. 

A la llista que el líder de Podemos proposa per a càrrecs orgànics de la seva formació, que són els seus col·laboradors més propers, i que els inscrits a Podemos podran votar entre el 10 i el 14 de novembre, hi ha Gemma Galdón especialista en polítiques urbanes, l’exfiscal Jiménez Villarejo i un dels líders Guanyem Barcelona, Jaume Asens. 

D’entre ells, Gemma Galdón és al capdamunt de les travesses per liderar la formació d’Iglesias a Catalunya. Però que en pensa del procés Galdón? 

Rebentar el procés

Fa deu dies Galdón  deia a Twitter que estava molt d’acord amb  un article de d’opinió de Pere  Rusiñol, soci i redactor de la revista Alternatives Económicas,  a eldiario.es. Rusiñol defensava que “el què és rellevant de Podem no és si el seu programa dóna suport o no el dret a decidir”,  sinó que encara que en el programa defensi el dret a decidir, la prioritat de Podemos és combatre al que s’anomena "casta". I insistia que “la mera existència de la formació “canvia el tauler polític català perquè “acaba amb aquesta anomalia que tot elector de l'esquerra emergent a Catalunya hagi de passar pel empassa de veure comptat per a un "procés" que, per molt suport popular que tingui, encapçala el president més neoliberal que ha tingut la Generalitat”.

I reblava que: “ els partits que donen suport al "procés" liderat pel president sumen el 64% del actual Parlament, però la inesperada irrupció de Podem farà molt difícil que superin el llistó després de les pròximes eleccions per molt que portem dos anys de mobilització permanent del sobiranisme. Molts poderosos li estan dient a Podemos el nom del porc. Ara començaran a dir-li també en català”.







 http://www.directe.cat/noticia/376714/gemma-galdon-possible-candidata-a-la-generalitat-de-podemos