dimecres, 5 de novembre del 2014

El govern espanyol ha perdut la partida del 9-N

Dimecres, 5 de novembre de 2014 05:00 h

Enric Jualiana sosté que un 9-N marcat pel conflicte no hi cap a Europa i que poden haver pressions internacionals que aplaquin els fogots del govern espanyol perquè els catalans votem amb pau.










El periodista de La Vanguardia, exemple de moderació, considera que l’octubre de 2014 romandrà com una data clau a la història d’Espanya, marcada per la qüestió catalana, el deteriorament del sistema tradicional de partits, per la corrupció -que ha surat amb força en aquest moment-,  i la irrupció “de la Syriza espanyola”, Podemos, que apareix a les enquestes d’una forma imparable i que posa en entredit el pagament del deute d’Espanya. 

Un paquet que a ulls dels analistes polítics internacionals i de les cancelleries més importants d’Europa que observen la situació, segons Juliana, ha encès les llums d’emergència i facilitarà un 9-N en pau malgrat el desplegament policial espanyol  instal·lat al Maresme .  

Les cancelleries silencioses actuen sobre “el problema intern”


Segons Juliana, si es creuen les dades de “l’alta inflamació” política a Catalunya, la regió econòmica més important d’Espanya, i la irrupció de la “ Syriza espanyola”, des del punt de vista europeu porta directament a que aquest 9-N la gent pugui votar.

L’any 15, complicat per Espanya

En aquest sentit, Juliana, que ha fet aquestes reflexions a  8tv i a RAC1, ha assegura que l’any 15 pot ser “complicat per Espanya” i que en aquest context, poden haver-hi  pressions internacionals al govern de Rajoy per tal que en el 9-N no es produeixi cap conflicte.

Les forces sobiranistes ja han guanyat la majoria de batalles

L’exdirector de La Vanguardia, José Antich, ha assegurat a RAC1 que la batalla jurídica, protagonitzada  pel TC,  l’ha guanyat el govern espanyol, però que la batalla política, mediàtica, oficial i social l’ha guanyat les forces sobiranistes.