diumenge, 9 de novembre del 2014

Com passen les hores mortes els agents de la Policia espanyola concentrats a Calella?

Diumenge, 9 de novembre de 2014 05:00 h

Intentar lligar amb catalanes independentistes, arrencar cartells de l’ANC, sauna, jacuzzi i gimnàs a l’hotel on s’allotgen, i copes de nit a la Quadra, són les distraccions principals 

 

 




El directe.cat ha fet una incursió a Calella per esbrinar com passen les hores mortes els efectius de la policia espanyola i de la Guardia Civil que el  Ministeri d'Interior ha desplaçat a Catalunya davant la previsió de “disturbis” cara el 9-N. En total al Maresme hi ha destacats uns 500 agents i d’aquests efectius uns 300 s’allotgen a Calella, uns 160 a l’hotel de quatre estrelles Les Palmeres i uns 140 més al de tres estrelles, Kaktus Playa. 

La majoria hi són des de l’11 de setembre, només uns 45 efectius han arribat els últims dies i tots ells  passen moltes hores mortes esperant que els toqui el torn de desplaçar-se a Barcelona, perquè del mig centenar de furgonetes només la meitat es desplacen cada dia a la capital de Catalunya, on es distribueixen davant de diferents edificis de propietat estatal.  

Spa, gimnàs i “ligues”

Un empleat d’un dels hotels on s’allotgen els agents, que per raons obvies s’ha volgut mantenir en l’anonimat, ens explica que els agent passen moltes hores al gimnàs, al jacuzzi i a la sauna de l’hotel, tot i que alguns prefereixen sortir a córrer. També ens explica que gran part d’ells són a Calella des d’abans de l’11 d setembre i que el primer que van fer en instal·lar-se va ser penjar la bandera espanyola al balcó, però que van haver de retirar-la perquè la normativa de l’hotel prohibeix tota mena de “tovalloles o draps” penjats a la balconada. El mateix empleat assegura que alguns agents pugen amb els “ligues” a les habitacions de l’hotel i que a vegades fan més enrenou del que s’esperaria d’uns clients tan singulars que han de garantir la seguretat de l’estat.

Retirar cartells de l’ANC, un esport més

Un contacte ben informat ens explica que s’ha vist alguns agents de paisà retirant cartells de l’ANC de forma reiterada i un comerciant de la zona centre de Calella ens diu que molts agents han entrat demanant si venem “llibretetes d’aquells que tenen una estelada” o qualssevol  estri estelat, alguns ho volen de record i altres ho demanen per fotre-se’n, ens diu.

A la cacera d’un cony depilat en forma d’estelada

Un dels llocs que més agrada als agents és La Quadra, una taverna típica de Calella on es pot sopar un pa amb tomàquet amb pernil ibèric i ballar. Una clienta d’aquest local ens explica que els agent destacats acudeixen en massa al local per lligar, i que alguns tenen certa obsessió per lligar amb noies independentistes i assegura que un agent molt musculat li va demanar a una coneguda a cau d’orella si portava el parrús depilat amb forma d’estelada, perquè això “el posava a cent”. Per a ells l'estelada en qualssevol format és "lo prohibido", assegura la noia.

“Xulos”, respectuosos i algun demòcrata

Diferents clients de bars on els agents passen part del seu temps consideren que dins dels “nouvinguts” uniformats, hi ha un grup que són molt “xulos” i que deixen clar que la seva presència es intimidatòria, altres, més seriosos i respectuosos, en canvi creuen que veritablement estan aquí per protegir les delegacions espanyoles, i fins i tot , n’hi ha alguns que en alguna conversa de bar han deixat anar que veuen bé que els catalans puguin votar.