dilluns, 13 d’octubre del 2014

Pi-Sunyer: "Unes plebiscitàries haurien de portar a una DUI"

13/10/2014

CONSULTA 9-N

El president del CATN creu que "una consulta al·legal és coherent" amb la declaració de sobirania aprovada pel Parlament el 2013


Bernat Vilaró


El president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer (EFE)



El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver i Pi-Sunyer, ha assegurat avui que unes eleccions plebiscitàries "haurien de portar a una DUI, i no a una reforma constitucional", en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

"Perquè no hi hagi frustració cal explicar el més aviat possible els següents passos a seguir, les plebiscitiàries incloses. "Si [en aquestes eleccions] guanya el Sí-Sí, el nou Parlament té un mandat molt clar, que és iniciar el procés per crear l’Estat propi. Segons ha afegit, aquestes hipotètiques plebiscitàries "es poden fer amb llista conjunta o separada, però amb un punt comú al programa", ha afegit.

"Aquest és un procés que ja sabíem que seria complicat", ha dit. Però "el procés no s'acaba si no es pot votar el 9-N". Segons Pi-Sunyer, la celebració d'una consulta "al·legal" o un "procés de participació" el proper 9 de novembre seria "coherent" amb la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener del 2013.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/pi-sunyer_unes_plebiscitaries_haurien_de_portar_a_una_dui_103755.php