divendres, 10 d’octubre del 2014

Madrid avisa que impugnarà qualsevol consulta, encara que no la convoqui el govern

Divendres  10.10.2014  15:36

Autor/s: ACN






La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit que el seu executiu portarà al Tribunal Constitucional qualsevol intent de fer una consulta a Catalunya, incloses alternatives que no convoqui el govern sinó ajuntaments o entitats. 

També ha dit a la Generalitat que havia 'de ser conscient des del primer moment que la seva actuació és contrària a la Ccnstitució i les resolucions dels tribunals', i que fos quina fos l'estratègia del president de la Generalitat, la posició del govern espanyol no canviaria.


Ho ha dit en la compareixença posterior al consell de ministres, preguntada per la possibilitat que la Generalitat busqui una consulta no convocada pel mateix govern per evitar la suspensió del Tribunal Constitucional. 

'No sé en què pensa la Generalitat, però sí que, quan vam demanar informe al consell d'estat sobre la llei de consultes, vam demanar expressament sobre el títol tercer de la llei', i 'el consell d'estat va deixar clar que si s'utilitzava per a finalitats no previstes a la llei obria també la via per a la impugnació.'




1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Podem consultar l'hora o el temps ?
Que os donin pel cul amb una canya esquerdada