dilluns, 27 d’octubre del 2014

Lídia Heredia a Albiol sobre la censura de 'L'estaca': 'Si vol li ho explico jo, que hi era'

Dilluns  27.10.2014  11:46

Autor/s: ACN / Redacció

Peticions de dimissió a l'Ajuntament de Badalona per l'intent de censura en el festival Filmets






El batlle de Badalona, Xavier Garcia-Albiol, ha qualificat d'excés de zel' i no pas de censura la prohibició per part del gerent de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri, d'interpretar 'L'estaca' durant la gala de lliurament dels premis del festival Filmets dissabte al vespre. Garcia-Albiol ha estat entrevistat a Els Matins de TV3 per la badalonina Lídia Herèdia, que va presentar aquella gala. Arran de les explicacions que feia el batlle, Herèdia li ha etzibat: 'Si li falta informació jo hi era, alcalde, perquè presentava amb Espartac Peran aquesta gala. I durant l'assaig vaig assistir al moment en què el senyor Fernández Saltiveri va dir que aquella cançó no es tocava i que en toquessin qualsevol altra de catalana perquè n'hi havia moltes. Ho dic pel que li han explicat, que si vol li explico jo que hi era.'
 





El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha demanat que dimiteixi Fernández Saltiveri, o que sigui destituït pel batlle del PP, Xavier García Albiol.

La cançó de Lluís Llach és una de les peces del repertori de 'The Filmets Band', la banda que acompanya el festival, que la interpreta quan es lliura el premi al millor film. Quan va arribar el moment, un dels músics, Martí Serra, va interrompre l'acte i va denunciar la censura rebuda. Serra va explicar al públic: 'Aquest matí ha vingut un senyor que mana molt i ha dit que "L'estaca" no es tocava. Em sembla que li hem de dir que aquestes coses ja no funcionen així. No ens poden dir què podem tocar i què no podem tocar. Com que ell mana molt, però el festival Filmets és de Badalona, jo tocaré "L'estaca" i qui vulgui que la canti amb mi', va dir. Serra va arrencar els aplaudiments del públic, que es va afegir a la melodia i va cantar la cançó, tot acabant-la amb crits d'independència.

Responsabilitats polítiques

L'intent de censura ha suscitat enrenou a Badalona. A més de Falcó, també el grup municipal d'Avancem-NECat ha exigit a Albiol que, o bé desmenteixi els fets o bé assumeixi responsabilitats polítiques i destitueixi el gerent de Badalona Comunicació. 'La censura mai no és un error. Cal que Albiol assumeixi responsabilitats polítiques', va dir ahir en un comunicat Josep Duran, regidor i coordinador d'Avancem-NECat.




Albiol ho qualifica d'error

Duran feia referència a les paraules d'ahir al migdia d'Albiol, que en un piulet a Twitter havia qualificat d'error l'intent de censura: 'Vull aclarir que si és veritat que algú no va autoritzar a tocar "L'estaca" ahir a Filmets crec que és un error', va piular.



Expedient informatiu de la Xarxa

La cerimònia va ser retransmesa per la Xarxa de Televisions Locals, que ahir va anunciar que obriria un expedient informatiu per aclarir què havia passat.