dilluns, 20 d’octubre del 2014

L'ANC i Òmnium: "El 9-N hi haurà urnes, és una victòria molt gran"

20/10/2014

CONSULTA 9-N

Forcadell i Casals: "El futur d’aquest país no es pot construir sense el que representa el senyor Herrera"


Bernat Vilaró





Les presidentes de l'ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals -respectivament-, han reiterat avui que "el 9-N hi haurà urnes i es votarà, i això és un èxit molt gran". Casals ha recorregut a una dita catalana: "El perfecte és enemic d'allò bo. I això és bo. Ens hi agafem i farem que sigui el millor possible. És una mobilització més en forma de fer cua davant un col·legi i votar".

Al seu torn, Forcadell ha insistit que amb la mobilització d'ahir es va demostrar que "la ciutadania té interès en tirar endavant el procés". I sobre l'exigència de les dues entitats al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè convoqui unes eleccions que es facin en els propers tres mesos (a comptar a partir del 9-N), la presidenta de l'ANC ha manifestat que "per nosaltres Mas sempre ha complert el que ha dit o fet".

Unitat política


"Si ens diu [Mas] que convocarà les eleccions, ens el creurem. No contemplem la possibilitat que s’esgoti aquesta legislatura", ha afegit Forcadell. "Nosaltres no parlem del 'com', sinó del 'quan'. El 'com' és en mans dels polítics. Anar a un plebiscit és vota una idea, i cal que la idea quedi clara, la independència de Catalunya. Com més quedi clar qui vol el Sí i qui vol el No, millor", ha continuat la presidenta de l'ANC. Casals ha aclarit que als polítics "no els demanem que vagin a una llista junts, sinó que s'asseguin a parlar".

Forcadell ha aprofitat per aclarir que una declaració d'independència "és que tu declares davant el món la teva intenció del que vols fer, i treballes per fer-ho i obres un procés de negociació. Una declaració d’intencions. La proclamació és posterior".

Al seu torn, Casals ha sentenciat que "una llista de país amb gent de la societat civil té un costat simpàtic i un altre que no tant, perquè és un procés eminentment polític". "Mas és un actiu molt important d’aquest procés. I el món el reconeix", ha afegit.

Es necessita ICV





"Ens agradaria recuperar Joan Herrera al procés. Tant ell com ICV i també EUiA poden estar perfectament d’acord amb aquest 9-N. La millor denúncia de tot això és anar a votar. És fer una cosa que l’Estat espanyol ens està negant", ha emfatitzat Forcadell. I Muriel ha insistit: "El futur d’aquest país no es pot construir sense el que representa el senyor Joan Herrera".

"Hi ha una possibilitat de refer la unió, els polítics són conscients del moment històric que estem vivint" ha conclòs Forcadell.