dilluns, 6 d’octubre del 2014

La data de “defunció de la consulta" d’Homs tensa la unitat

Dilluns, 6 d'octubre de 2014 15:30 h

ERC està "sorpresa" pels terminis que el conseller Homs ha donat al 9-N i confia en rebre explicacions per part del Govern


La portaveu d'ERC,AnnaSimó


(ACN).- La direcció d'ERC està "sorpresa i descol·locada" per les declaracions que aquest dilluns ha fet el portaveu del Govern, Francesc Homs, sobre el termini màxim per decidir si la consulta del 9-N es pot fer amb garanties. 

La portaveu republicana, Anna Simó, ha garantit que en l'acord secret de divendres passat no hi ha cap referència a una data límit i que els partits proconsulta van pactar "totes les garanties democràtiques fins el 9 de novembre". Per això, els republicans esperen rebre explicacions en breu.


"Ens ha descol·locat molt. No sabem a què es pot referir posant una possible data de defunció de la consulta", ha explicat Simó en referència a les declaracions del portaveu del Govern. 

Homs havia indicat prèviament a Rac1, que entre el 13 i el 15 d'octubre se sabria si el 9-N podria comptar amb les garanties necessàries per celebrar-se. La portaveu d'ERC confia en què la Generalitat se'ls adreçarà per explicar-los què ha volgut dir exactament Homs, perquè en la cimera de divendres passat no es va pactar cap data límit per al 9-N. "No ens sembla que hi hagi cap novetat entre divendres a la nit i aquest dilluns al matí com per poder dir que hi ha un deadline", ha afegit.