diumenge, 26 d’octubre del 2014

Iceta: "A l’alemanya del 1933 sí que hi va haver plebiscitàries"

26/10/2014

CONSULTA 9-N

El primer secretari del PSC les rebutja i diu que no es faran perquè no estan en la normativa


Nerea Rodríguez


M.ICETA


El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit avui que les eleccions plebiscitàries “era el que feien els dictadors” i que “a l’Alemanya de 1933 sí que hi va haver plebiscitàries”, en referència a les eleccions que va guanyar Adolf Hitler. D’aquesta manera, Iceta rebutjava les eleccions plebiscitàries, alhora que advertia que els qui asseguren que se celebraran "estan enganyant", ja que no estan a la normativa.

Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, el líder dels socialsites catalans ha argumentat que “no estan; les he buscat, he mirat a la Constitució, a l'Estatut i a la llei electoral". A més, ha assegurat que una Declaració Unilateral d'Independència seria un "brindis al sol" si el govern espanyol i la comunitat internacional no reconeix Catalunya com un Estat independent.

El dirigent socialista ha dit també que no anirà a votar el 9 de novembre perquè d'ell no es desprèn cap mandat democràtic: "Jo si em convoquen i a casa rebo un paperet, llavors votaré. Si no, no", ha dit.

Pressupostos de la Generalitat


Preguntat sobre els pressupost de la Generalitat, ha criticat que ERC rebutgi recolzar-los perquè vol fer-ho basant-se en una Catalunya independent i no autonòmica, i ha ironitzat: "Si no fa coses autonòmiques, per què ERC no retira els seus diputats del Congrés?"

Ha assegurat també que el pacte d'estabilitat que el PSC ofereix a CiU aniria més enllà d'aprovar els pressupostos i pretendria esgotar la legislatura, tot i que ha reconegut que els socialistes són "conscients que potser no és factible en aquest moment".






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/iceta_a_l_alemanya_del_1933_si_que_hi_va_haver_plebiscitaries_104063.php