divendres, 3 d’octubre del 2014

Els partits pro-consulta acorden mantenir la convocatòria del 9-N

03/10/2014

CONSULTA 9-N

Després de 3 hores i mitjà de reunió, CiU, ERC, ICV i la CUP no han pogut tancar els detalls. Estudien com garantir en les millors condicions la consulta


Lluís Bou


Un moment de la reunió dels partits pro-consulta



El partits pro-consulta s'han reunit aquest matí amb el president Artur Mas durant unes 3 hores i mitja, i han acordat mantenir la convocatòria del 9 de novembre, malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional. La concreció d'aquest compromís és d'enorme complexitat política i jurídica, i Mas ha demanat tenir-ho tot lligat amb un acord.

Això ha provocat que les negociacions s'hagin allargat. Seguiran aquesta tarda a partir de les 18 hores, i, si encara hi ha qüestions a discutir, seguiran durant el cap de setmana. El que està clar és que s'intentarà tirar endavant la consulta sí o sí, i que el govern espanyol haurà d'actuar frontalment contra el 9-N si el vol impedir.



El conseller de la Presidència, Francesc Homs, abans de comparèixer davant la premsa


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha sortit a les 14:30 i ha llegit un comunicat consensuat a la trobada. Ha citat tres punts: Es manté la convocatòria del 9-N. Es reclama al TC que, amb la mateixa celeritat, aixequi la suspensió. I es fa una anàlisi exhaustiva de com garantir en les millors condicions la convocatòria del 9-N.

Entre els punts que s'estan negociant hi ha des de la possible represa de la campanya institucional, als altres organismes necessaris per a la preparació de la consulta. No consta entre els acords inicials cap referència a un pla B o a eleccions plebiscitàries.

El resultat inicial de la reunió ha transcendit ràpidament a nivell internacional. Unes 19 televisions s'han desplaçat al palau de la Generalitat, entre elles diverses d'estrangeres.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/els_partits_pro-consulta_acorden_mantenir_la_convocatoria_del_9-n_103551.php