dissabte, 13 de setembre del 2014

Trias, Iceta i Pedro Sánchez pressionen Rajoy després de la V de la Diada

Dissabte  13.09.2014  12:22

Autor/s: ACN

El batlle de Barcelona li recorda que anul·lar la llei de consultes podria ser un delicte de prevaricació






La colossal V dibuixada dijous a Barcelona per un milió i mig de ciutadans en motiu de la Diada de l'Onze de Setembre, ha suscitat tota mena de reaccions polítiques. El procés d'independència ha tenyit dels colors de la senyera les portades dels diaris de tot el món. I això ha inquietat a la major part de la classe política espanyola. Avui, el batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha afegit pressió al govern espanyol en avisar a Rajoy que l'anul·lació de la llei de consultes podria constituir un delicte de prevaricació. A més, Miquel Iceta (PSC) i Pedro Sánchez (PSOE) han exigit a Rajoy que abandoni l'immobilisme i cerqui solucions i diàleg.

'El que s'oposa a una consulta legal ho ha de tenir tot molt ben articulat perquè sinó pot caure en un
delicte: quan tu saps que una cosa és legal -i la declares il·legal expressament- jo crec que això és prevaricar', ha assenyalat Trias a Catalunya Ràdio. Igualment, el batlle de Barcelona ha assegurat que la capital catalana ho tindrà 'tot preparat' si es vota el 9-N i ha insistit en la legalitat del procés. 'Jo no faré res il·legal, no estic malament del cap, i estic segur que el president Mas tampoc', ha reblat.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha exigit a Mariano Rajoy que 'no tanqui els ulls davant els problemes', perquè de la mateixa manera que té la 'responsabilitat de fer complir la llei', també té 'la màxima responsabilitat en buscar solucions a un problema que és evident i que no fa més que enconar-se'. Iceta ha fet aquestes declaracions abans d'assistir al comitè federal del PSOE. El màxim responsable dels socialistes catalans ha demanat a Rajoy que 'no es refugiï darrere les lleis' i ha assegurat que 'no hi haurà solució estable fins que els ciutadans siguin cridats a les urnes'.

Finalment, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha qualificat de 'decebedora' la reacció de Rajoy, que 'no va dir res' després de la multitudinària manifestació de la Diada a Catalunya i ha assegurat que 'l'immobilisme agreuja la fractura'. Sánchez ha mostrat el seu rebuig a la 'fórmula de Mas i Junqueras' de plantejar la consulta. El cap dels socialistes espanyols ha apostat per 'votar sobre la base d'una reforma constitucional' i ha afegit que si l'executiu espanyol acaba tirant endavant aquesta reforma 'el PSOE estarà al seu costat'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4210524/20140913/trias-iceta-pedro-sanchez-pressionen-rajoy-v-diada.html