dimecres, 24 de setembre del 2014

Obama: "La gent ha de ser capaç de decidir el seu propi futur"

24/09/2014

DRET A DECIDIR

El president dels EUA defensa el dret a decidir dels pobles durant el seu discurs davant de l’Assemblea General de l’ONU


Nerea Rodríguez



El president dels EUA, Barack Obama



El president dels EUA, Barack Obama, ho té molt clar: “La gent ha de ser capaç de decidir el seu propi futur” (“People should be able to choose their own futur”). Això és el que ha dit durant el seu discurs avui davant de l’Assemblea General de l’ONU, a Nova York.

Durant el discurs, Obama ha afirmat que els EUA “creiem que el dret fa la força” i que “les nacions més grans no haurien d'intimidar a les més petites”. Aquestes declaracions arriben el dia després que el rei espanyol Felip VI assistís a la recepció que el president nord-americà va oferir a l’Hotel Waldorf Astoria als caps de totes les delegacions participants a l’Assemblea General de l’ONU.


Alhora, Obama s’ha referit durant el seu discurs a l’Estat Islàmic i ha demanat als països de tot el món, especialment els àrabs, que se sumin a la lluita per " desmantellar la xarxa de la mort " que suposa el grup jihadista Estat Islàmic (EI). Sobre aquest assumpte, Obama ha volgut aclarir que no es tracta d'una "guerra contra l'Islam", i ha afirmat que no hi ha cap religió "ni Déu que justifiqui les accions de l'EI".

Després d’Obama ha intervingut el president d’Uganda i posteriorment el monarca espanyol, qui en el seu discurs ha reivindicat una "Espanya que empara als diferents territoris d'Espanya en la seva diversitat política, geogràfica, cultural i lingüística".

El diari 'The Washington Post' ha recollit el discurs sencer d'Obama, que es pot llegir aquí. A més, destacats mitjans internacionals han remarcat la defensa del dret a decidir i de les petites nacions.





http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/obama_la_gent_ha_de_ser_capac_de_decidir_el_seu_propi_futur_103314.php