dilluns, 8 de setembre del 2014

Nervis al PP per la proximitat de la Diada i el referèndum d’Escòcia

Dilluns, 8 de setembre de 2014 13:05 h

L’11-S, la possible victòria del sí a Escòcia i el 9-N marquen l’ordre del dia de la reunió de l’executiva del PP presidida per Mariano Rajoy


El president del govern espanyol ha transmès aquest dilluns a l'Executiva Nacional del PP que el seu executiu té "totes les mesures preparades" per impedir la consulta  però no ha desvetllat quines mesures té preparades. Rajoy ha insistit que no ha afluixat ni afluixarà i Margallo ha rematat assegurant a la premsa que  "no seriem govern si això no estigués preparat", el ministre prèviament s’ha mostrat  convençut que el president de la Generalitat no "traspassarà la línia vermella" de la legalitat espanyola. En aquest sentit, les paraules de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, han estat explicatives de l’estratègia del PP per fer front a l’impuls sobiranista: envestir Mas. La popular ha reclamat que el president Mas ha de donar explicacions addicionals perquè no n'hi ha prou amb la compareixença de l'expresident Pujol. Rajoy no ha afrontat la pregunta clau, que pensa fer per aturar les urnes? Els nervis i recels creixen en el sector unionista.  




Missatge de calma sense respostes clares

Rajoy ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als membres de la cúpula del PP, que s'han reunit en aquest inici del curs polític marcat per la consulta i pel referèndum a Escòcia. Segons fonts del PP, el president espanyol ha insistit que no es trencarà l'estat de dret ni la unitat d'Espanya.

No anticipar escenaris

"No es poden anticipar escenaris que no s'han produït, però el PP i el govern garanteix a tots els espanyol que el futur d'Espanya el decideixen tots els espanyols", ha dit. Segons Sánchez-Camacho, Rajoy està "serè i compromès amb Espanya" i té com a "prioritat" la "convivència" a Catalunya i a Espanya.


La unió de l’unionisme pot donar alguna sorpresa a les forces sobiranistes

Fonts del PP han explicat que en aquest moment veuen més factible unes plebiscitàries abans d'acabar aquest any que no pas la consulta. A més, apunten que la unió de tots els partits no independentistes a Catalunya podria produir "alguna sorpresa" a les forces sobiranistes.

Objectiu, abatre Mas

Que l'objectiu és Mas, ho ha deixat clat ¡r també el president de Ciutadans, Albert Rivera, que ha reclamat en una entrevista a TV3 que el president Mas comparegui a la comissió d'investigació parlamentària sobre el cas Pujol com a "mà dreta i conseller en cap" de l'executiu que va liderar Jordi Pujol. Rivera, que ha demanat "celeritat" perquè la comissió tiri endavant, ha defensat que l'expresident és "el cap d'una banda organitzada [...], hi ha hagut d'haver consellers, altres alts càrrecs i empresaris implicats". 


http://www.directe.cat/noticia/366174/nervis-al-pp-per-la-proximitat-de-la-diada-i-el-referendum-descocia