dijous, 4 de setembre del 2014

L’ANC i Òmnium criden a participar a la “Diada definitiva”

Dijous, 4 de setembre de 2014 13:30 h

Ja són més de 400.000 els inscrits i la participació va camí de superar els 2.000.000 de la #viacatalana, però cal un esforç més







L’ANC confirma que més de 400.000 persones ja s'han inscrit a la V de la Diada, i insisteix en continuar la crida per aconseguir la mobilització més gran feta mai a Europa. Segons l'ANC i Òmnium Cultural, si continua el ritme actual d'unes 20.000 inscripcions diàries, tot assenyala que se superarà els 450.000 inscrits a la Via Catalana del 2013. 

Carme Forcadell està convençuda que abans de l'11 de Setembre que la mobilització es convertirà "en la més gran de la història d'Europa". Un cop s'acabi la mobilització els organitzadors de l'esdeveniment seran rebuts al Palau de la Generalitat pel president del Govern, Artur Mas. 

"El 9-N votarem i el 9-N guanyarem”

“Aquest és el missatge que li traslladarem al president”, ha avançat Forcadell durant la roda de premsa de presentació dels detalls de la Via Catalana 2014. "Són molts els ciutadans del país que volem anar a votar. I Mas, com a màxim representant polític del país, té l'encàrrec de fer aquesta convocatòria", ha afegit Muriel Casals.

Trams a reforçar

L'ANC i Òmnium Cultural han fet una crida als ciutadans perquè encara hi ha molts trams que resten per omplir. Els que es troben més buits són els que es troben entre la plaça Francesc Macià i la plaça Pius XII (Avinguda Diagonal), perquè són els trams més amples del recorregut, i els trams de la Gran Via que se situen al Poble Sec i al Barri de Sants. L'organització de la 'V' recorda la importància d'inscriure's perquè pretenen omplir tota la part central de les dues avingudes i, a més, volen desplegar un gran mosaic amb les quatre barres que ompli el recorregut.

Ben d’hora a Barcelona    
         

Des de l'organització es demana que l'11 de Setembre els participant a la “V” entrin a Barcelona abans de les 15:00 h, i que se tothom estigui al seu tram a les 16:00 h.  La “V” de la Diada quedarà oficialment formada a les 17:14 h.

Ara és l’hora, l’escenari  




A la plaça de les Glòries se situarà el vèrtex de la 'V'. Allà, se situarà l'escenari principal, dissenyat pel director Artísitc Lluís Danés. 300 metres quadrats (que representen els 300 anys que han passat des del 1714) en forma de 'V' que simbolitzaran un "vaixell que va a la deriva des de fa 300 anys", segons ha explicat el mateix director. Dins el vaixell simbòlic s'erigiran diverses columnes formades per 947 urnes apilades, una per cada municipi de Catalunya. Es tracta del mateix tipus d'urna que Govern vol fer servir el 9-N. La part interior estarà plena de sorra i d'alzines. Des d'aquesta ubicació un grup de 1.000 cantors representarà la cançó 'Ara és l'Hora' que, a les 17.14h, marcarà el moment en què la 'V' començarà a desplegar el gran mosaic.