divendres, 12 de setembre del 2014

L'ANC i Òmnium, convençuts que es votarà el 9N

11/09/2014

DIADA

Carme Forcadell destaca que "no serà un tribunal, i menys el TC, el que decideixi" el futur de Catalunya


Xavier Lladó



Muriel Casals, Carme Forcadell i Josep Maria Vila d'Abadal


Els representants de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI s'han mostrat aquest dijous convençuts que Catalunya votarà el 9 de novembre en una consulta malgrat un eventual veto del Tribunal Constitucional (TC).

En una roda de premsa després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, després que aquest dijous a la tarda s'hagin mobilitzat a Barcelona 1,8 milions de persones a la 'V' -segons la Guàrdia Urbana- i mig milió -segons la Delegació del Govern-, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha destacat que "no serà un tribunal, i menys el TC, el que decideixi" el futur de Catalunya.

"Seran els nostres representants legals, que és el nostre Parlament, qui ho ha de decidir", ha remarcat després de coincidir amb Muriel Casals (Òmnium) i Josep Maria Vila d'Abadal (AMI) en què la mobilització ha estat un èxit.


Ha remarcat que estan "convençuts que es farà la consulta, i d'acord amb la legalitat catalana", i ha recordat que el Parlament previsiblement aprovarà divendres 19 de setembre la nova llei de consultes.

Forcadell ha assegurat que el president Mas "sap molt bé el que volia la gent que s'ha reunit a Barcelona, i sap el desig i l'anhel del poble de Catalunya", per la qual cosa està convençuda que convocarà i celebrarà la consulta.

Casals ha destacat que Mas i els partits favorables a la consulta tenen un mandat molt clar, segons ella, i més encara després que "una proporció tan gran d'un poble digui que has de fer el que vas dir que faries".

Vila d'Abadal ha ofert a Mas i al Parlament "la força d'aquest moviment" per poder celebrar la consulta, i ha considerat que la societat catalana és un poble madur que sap el que vol, i el que vol és votar i treballar en seu propi projecte, segons ell.

Casals ha destacat que des de l'organització de la 'V' estan "molt contents, perquè avui s'han fet passos per assegurar el futur del país, i aquests passos donen un present molt alegre". Forcadell ha qualificat la participació a la 'V' d'èxit enorme, i s'ha mostrat molt orgullosa dels participants, "no només pel què, sinó per com ho han fet: de manera pacífica, lúdica, transversal i familiar".

"Podem dir tranquil·lament que ha estat la mobilització més important no només de Catalunya, sinó de la història d'Europa", ha tancat Forcadell.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/l_anc_i_Omnium_convencuts_que_es_votara_el_9n_103008.php