dijous, 25 de setembre del 2014

L'ANC acusa Balmón de "menysprear el procés sobiranista"

25/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

L'alcalde de Cornellà de Llobregat s'ha negat a debatre en el ple municipal la moció de suport a la consulta

 

Bernat Vilaró


Antonio Balmón, alcalde de Cornellà


L'ANC de Cornellà de Llobregat ha publicat avui un comunicat on denuncia l'actitud de l'Ajuntament de la ciutat respecte el 9-N, i acusa l'alcalde, Antonio Balmón, d'haver "trepitjat totes les línies vermelles en el menyspreu del procés, la voluntat del poble de Catalunya, el seu Govern i el seu Parlament", després que s'hagi negat a debatre en el ple municipal la moció de suport a la consulta sobiranista.

"Les últimes setmanes els esdeveniments s’han precipitat i l’alcalde de Cornellà no només ha fet públic que la consulta que convocarà el President de la Generalitat no comptarà amb cap col·laboració municipal, sinó que a més ha impedit el debat sobre aquesta qüestió en el ple de l’Ajuntament, tal i com se li havia reclamat oficialment a principis de setembre", continua el comunicat.

Escoltar la veu de Cornellà


"Estem davant d’una actitud inacceptablement autoritària que denunciem amb tota la nostra energia. L’obligació del sr. Balmón és escoltar la veu de la ciutadania, i no pas impedir la seva manifestació. Però, sobretot, el que de cap manera no és admissible és la prohibició del simple debat en els òrgans de representació municipal".

"Exigim al sr. Balmón que escolti la veu dels ciutadans de Cornellà i que abandoni les sortides i els silencis autoritaristes, de negació del debat i de negació de la possibilitat d’expressar democràticament la voluntat dels ciutadans", afegeix el text.

L'assemblea territorial d'aquesta ciutat del Baix Llobregat "ha tingut sempre una actitud pulcra de respecte institucional amb el nostre Ajuntament. L’hem mantingut informat de totes les nostres activitats i campanyes amb l’objectiu que fos sensible a l’expressió democràtica del procés que ens ha de dur a la consulta del proper 9 de novembre", tal i com remarca el comunicat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/l_anc_acusa_balmon_de_menysprear_el_proces_sobiranista_103323.php