dijous, 11 de setembre del 2014

La manifestació més gran d’Europa

11/09/2014

DIADA

"9N votarem. 9N guanyarem" bat rècords. Catalunya envia el missatge al món en una jornada històrica


Nerea Rodríguez | Bernat Vilaró


Casals, Forcadell i Vila d'Abadal, durant la manifestació

L'avinguda Diagonal, plena de gom a gom
El vèrtex de la 'V' a plaça de les Glòries


Catalunya ha enviat avui un impressionant missatge al món, i al govern espanyol: “9N votarem. 9N guanyarem”. I ho ha fet amb la manifestació més gran que s’ha vist a Europa: Una gran ‘V’ humana per reclarmar poder votar per la independència. Tres-cents anys després de la caiguda de Barcelona, la capital catalana ha acollit un esdeveniment històric, que ha segellat que el procés independentista no té marxa enrera. 1.800.000 persones han participat a la concentració, segons la Guàrdia Urbana, que ha transcorregut sense cap mena d'incident.



Espectacular imatge d'un dels braços de la 'V' | @AraeslHora




L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han format un impressionant mosaic humà amb els colors de la senyera de més d’11 quilòmetres i 200.000 metres quadrats, i que ha comptat amb la participació de 54 colles castelleres i més de 1.000 cantaires. A la manifestació hi han estat presents famílies senceres, i membres de tota mena d'entitats. Més de 200 periodistes internacionals s'han acreditat per cobrir la 'V'.


El vèrtex de la 'V' | Lluís Bou


Des del vèrtex de la ‘V’, a l’escenari Victòria situat a la Plaça de les Glòries, l'Emma Soler, una noia de Rubí que farà 16 anys el 9 de novembre, ha dipositat un vot a l’urna ubicada a la punta del vèrtex, marcant d’aquesta manera l’inici de la Via Catalana 2014. Seguidament, s’ha interpretat el Cant de la Senyera, i a les 17:25 hores és quan s'ha fet la gigaonada.

L'Emma, que el 9-N farà 16 anys, diposita el seu vot


"No ho he assajat pas. Ens vam fer voluntaris, ningú ho volia fer perquè som vergonyosos", ha reconegut l'Emma Soler. "Esperem que serveixi, el més normal seria no haver de fer tot això, però si ho hem de fer per poder votar, ho fem", ha conclòs.
  
La gigaonada de la 'V'


La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals; i el president de l’Associació de Municipis Independentistes han clos l’acte amb parlaments al mateix escenari, que té 947 urnes, representant tots els municipis de Catalunya. En el seu parlament, Vila d'Abadal ha garantit el suport dels municipis a la Llei de consultes, que s'aprovarà al Parlament la propera setmana. I ha exclamat: "El 9N votarem!".

Casals ha deixat clar que "la veu del poble de Catalunya està per sobre del que opini un tribunal partidista de Madrid". I ha continuat: "No permetrem que tornin a trepitjar la voluntat democràtica de tot un poble". Per la seva banda, Forcadell ha afirmat que "300 anys després hem tornat a recuperar la ciutat de Barcelona!" "Avui hem fet una V de Votar i de Voluntat, i el 9N serà de Victòria, perquè votarem i guanyarem", ha continuat. A més, ha considerat que "hem demostrat que el nostre poble és capaç d'assolir qualsevol repte que es proposi" Seguidament, s'ha interpretat el cant dels Segadors. 

La 'V' es va omplint | Lluís Bou


Estelades i castellers a la 'V'


Ja s'està formant la senyera a la 'V' | Joan Gomis


La 'V', plena d'estelades | Nerea Rodríguez


La Plaça Espanya, plena ja a les 16:00 | @antoniazon