divendres, 5 de setembre del 2014

Indignació a València perquè Educació manté una línia en espanyol amb tan sols un alumne

Dijous  04.09.2014  18:12

N'hi ha tres d'apuntats però sols se n'hi ha presentat un  



Imatge: Una aula buida.



La Conselleria d'Educació, que encapçala M. José Català, ha ordenat de barrar el pas a l'escola Ciutat de Cremona d'Alaquàs, a l'Horta, als pares dels xiquets de tres anys, perquè vol suprimir l'única aula de P-3 del centre. Els pares estan indignats, en primer lloc, perquè agents de la policia espanyola han anat al centre a petició de la conselleria.

A més, el cas contrasta amb el del col·legi Pare Català de València, on s'ha decidit de mantenir la línia en espanyol malgrat que només hi ha un alumne que hi assisteixi. Teòricament, s'hi havia apuntat tres alumnes, però només se n'hi ha presentat un.


Escola Valenciana ho denuncia en un comunicat: 'L'aula de castellà de quatre anys del CEIP Pare Català de la ciutat de València té la ràtio més baixa de tot el País Valencià.' I afegeix: 'Aquest centre de València va patir el curs passat la incongruència de l'administració educativa, quan dues famílies van reclamar ensenyament en castellà a meitat de curs i M. José Català els va habilitar una unitat d'aquestes característiques.

Després d'una sentència del TSJPV la consellera va haver de rectificar; no obstant això, ha mantingut aquesta unitat oberta.'


http://www.vilaweb.cat/noticia/4209413/20140904/indignacio-valencia-educacio-mante-linia-espanyol-tan-sols-alumne.html