dissabte, 20 de setembre del 2014

Espada, sobre la consulta: "És la forma més rudimentària i binària de la democràcia"

20/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El president de Societat Civil Catalana assegura que "després del 9N, vindrà el 10N, i seguirem sent catalans i espanyols"


Nerea Rodríguez


Espada i Rivera Ultrasnacionalistes de C's


Ciutadans ha iniciat avui una gira que portarà el partit d’Albert Rivera a recórrer tot el territori espanyol, sota el lema ‘Mejor Unidos’. En aquest acte inaugural, celebrat a Barcelona, ha participat el periodista Arcadi Espada, membre de la plataforma unionista ‘Libres e Iguales’. Durant el seu discurs, Espada ha assegurat que “el referèndum és la forma més rudimentària i binària de la democràcia”, i ha afegit: “És una fòrmula ideal per a populistes i dictadors”.


El periodista ha explicat que “l’actitud que els espanyols hem de prendre davant d’aquest repte és: recollir-lo, discutir-lo, i participar en la seva derrota democràtica”. I ha insistit: “‘Libres e Iguales’ considera, igual que Mas, que efectivament votar uneix, i per això volem que siguin preguntats tots els espanyols en temes que els afecten a tots”. Finalment, ha sentenciat: “La resposta que cal donar a l’operació delirant del nacionalisme és dir-lis que sí, que anem a votar”.

En l’acte també hi han participat el líder de C’s, Albert Rivera; la diputada i portaveu del partit al Parlament, Carina Mejías, i el president de Societat Civil Catalana, Ramon Bosch. Mejías ha criticat que els nacionalistes “provocaran una fractura sentimental entre german”, i ha exclamat: “Barcelona ja existia quan van arribar els independentistes i seguirà aquí quan aconseguim fer-los fora, quan marxin”.

Per la seva banda, Bosch ha afirmat que “som catalans i ens sentim espanyols i aquesta gent no ens farà fora de Catalunya”. A més, ha anunciat que la plataforma unionista celebrarà un acte el proper 12 d’Octubre, dia de la Hispanitat, a l’arc de Triomf de Barcelona: “Volem que sigui un acte on vingui gent de tota Espanya”. I en relació al 9N ha assegurat: “El proper 9N hi haurà una fase més d’aquest acte del teatre català. Però després del 9N, vindrà el 10N, i seguirem sent catalans i espanyols”.

En darrer lloc, ha intervingut el president de C’s, Albert Rivera, qui ha demanat “un projecte per una Catalunya de tots”. A més, ha assegurat que “Catalunya la salvarem amb la llei a la mà”. Finalment ha conclòs constatant que “el que passa a Catalunya és un problema d’Espanya i d’Europa”, i donant les gràcies per la iniciativa a ‘Societat Civil Catalana’ i ‘Libres e Iguales’.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/espada_sobre_la_consulta_Es_la_forma_mes_rudimentaria_i_binaria_de_la_democracia_103214.php