dimecres, 24 de setembre del 2014

El PSOE desautoritza el PSC i dóna suport a Rajoy contra la llei de consultes

24/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

Els socialistes espanyols mostren total sintonia amb el PP per intentar frenar el 9N


Nerea Rodríguez


El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando


El PSOE ha desautoritzat avui al PSC a l’anunciar que donarà suport als recursos que el govern espanyol presentarà contra la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria del 9N que signarà aquesta setmana el president Artur Mas. El PSC va votar el passat divendres al Parlament a favor de la llei de consultes, mentre que el PSOE avui s’hi ha oposat des del Congrés dels Diputats.

Ha estat a la cambra espanyola on el portaveu parlamentari socialista, Antonio Hernando, ha mostrat plena sintonia amb el PP i l’Executiu de Mariano Rajoy per intentar frenar la consulta del 9 de novembre, i on ha anunciat el seu “suport” a tots dos recursos que presentarà el govern espanyol. En aquest context, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reconegut la "responsabilitat" del PSOE en aquest assumpte.


Durant la sessió de control al Govern espanyol al Congrés, el portaveu del grup socialista ha ofert a l’Executiu de Rajoy “fermesa, valentia i diàleg” per aconseguir un gran consens i trobar solucions i ha defensat una reforma constitucional des d'una perspectiva federal. Alhora, Saénz de Santamaría ha posat en valor aquest suport dels socialistes en contra del 9N, el que és, ha dit, “un assumpte d'Estat i no només del Govern”, però els ha demanat també aquesta mateixa responsabilitat a l'hora de proposar una reforma federal de la Constitució sense concretar què implica aquest model.

Hernando ha ressaltat que el PSOE coincideix amb el Govern espanyol en què “hi ha un problema de convivència entre Catalunya i Espanya que s’ha de solucionar” i que la consulta del 9N “no és constitucional perquè la decisió correspon al conjunt dels espanyols i no a una part”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/el_psoe_desautoritza_el_psc_i_dona_suport_a_rajoy_contra_la_llei_de_consultes_103306.php