diumenge, 17 d’agost del 2014

Rull no descarta una ruptura amb Unió en una Catalunya independent

17/08/2014

DRET A DECIDIR

El coordinador general de CDC crida a tots els partits proconsutla a conjurar-se i a ser més forts que mai per fer possible la convocatòria de la consulta

 

Alèxia L. Ferret




Josep Rull


El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat que no veu cap risc de ruptura amb UDC a curt i mig termini, encara que no descarta una ruptura en una Catalunya independent, "ja es veurà què pot passar".

En aquest sentit, ha remarcat que CiU té molt camí per recórrer conjuntament en tot allò relacionat "amb el trànsit cap al nou Estat", la qual cosa considera positiu. En la seva opinió, molts ciutadans arriben a UDC per comprometre's amb el dret a decidir, deixant clara l'aposta dels democristians amb la consulta, al marge de la decisió que prenguin sobre les respostes a les dues preguntes.


Després que Rull afirmés que un 'sí no' seria difícil de gestionar en el si de la federació, ha constatat que en aquest procés hi ha "molts matisos i no és blanc o negre", per la qual cosa ha confiat que trobaran espais de confluència.

Rull ha cridat a tots els partits proconsutla a conjurar-se i a ser més forts que mai per fer possible la convocatòria de la consulta, sigui quin sigui el seu posicionament al voltant de la pregunta, davant l'actitud "cada vegada més descarnada" de l'Estat per impedir-la.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/rull_no_descarta_una_ruptura_amb_unio_en_una_catalunya_independent_102437.php