dimarts, 19 d’agost del 2014

Reyes: "El greu problema de Catalunya es diu govern espanyol"

19/08/2014

PROCÉS

El líder de Súmate diu que "a Espanya hi ha una oligarquia política fastigosa"


Bernat Vilaró

El president de Súmate, Eduardo Reyes - Marc Arisa


El líder de l'associació Súmate, Eduardo Reyes, ha dit avui que "el greu problema de Catalunya es diu govern espanyol", en un col·loqui a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada, a propòsit del 50è aniversari de la publicació del llibre Els altres catalans, de Paco Candel.

Reyes ha afegit que tot el que fa Espanya "és anar enrere". "Hi ha molts xoriços que es posen les botes. Que ho sàpiga tot el món! Hi ha una oligarquia política fastigosa", ha exclamat. "També hi ha xoriços a Catalunya, però la seva població està disposada a lluitar contra això", ha assegurat. "En cavi, a Espanya són submisos", ha reiterat.


Segons Reyes "Catalunya vol ser la propietària dels seus propis errors", i el poble català "ha de dir que ja s’ha acabat. Hem de votar tant si ens deixen com si no". "Deixeu-vos de sigles i de partidisme, anirem tots junts a construir un nou futur", ha demanat.

Finalment, el líder de Súmate ha dit que "aquella Espanya que em diuen que jo traeixo és la que va trair els meus pares i els va obligar a venir aquí". "Ells van venir aquí i van ajudar a construir Catalunya, i avui tenim una Catalunya mestissa, on hi cap tothom", ha conclòs.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/reyes_el_greu_problema_de_catalunya_es_diu_govern_espanyol_102481.php