dijous, 14 d’agost del 2014

La mà negra d'Espanya arriba a Andorra

Dijous, 14 d'agost de 2014 10:20 h

El govern espanyol va forçar la retirada de les declaracions favorables al 9N de Jordi Cinca en diferents mitjans andorrans


Segons publica Andorra directe, El Govern espanyol vol impedir la consulta i no té cap reserva per jugar brut. Madrid no pot permetre’s que el que és evident, que els catalans tenim dret a votar, sigui vist amb bons ulls fora les seves fronteres. I per fer-ho, no té vergonya per fer xantatge a qui pot, en aquest cas al govern andorrà. Aquest va ser el cas de la retirada de les declaracions del Ministre portaveu andorrà, Jordi Cinca, de diversos mitjans andorrans. Cinca va mostrar-se favorable a la consulta del 9N durant una entrevista a Catalunya Ràdio, però poc després les notícies dels mitjans que se’n feien ressò van desaparèixer. Va ser obra de la mà negra de l’Estat espanyol 

Jordi Cinca



El "mal d'ull" de Jordi Cinca

El Ministre Portaveu d’Andorra, Jordi Cinca, va ser entrevistat per Mònica Terribas el dia 29 de novembre de 2013, en un programa especial que la ràdio pública va fer des del petit Estat dels Pirineus.

Durant l’entrevista que se li va fer, el Ministre va manifestar-se a favor del dret a l’autodeterminació i va afegir “no puc concebre que no hi hagi la possibilitat que algú pugui votar sobre el seu futur.” Pel que fa a la seva inclinació de vot - si ho pogués fer- va dir que  “sobre el resultat de la consulta, no em pronunciaré, perquè només concerneix els catalans"

El xantatge sense escrúpols del govern espanyol


Al govern de l’Estat Espanyol, que una de les màximes autoritats del país de sobre es mostrés respectuós amb el 9N no li va fer cap gràcia i va exercir la seva pressió perquè no es poguessin repetir.

Però el seu joc brut també va fer que el Govern d’Andorra fes retirar de diversos mitjans les declaracions de Jordi Cinca a Catalunya Ràdio. Per aconseguir-ho, l’Executiu de Madrid va jugar les seves cartes: va plantejar al govern andorrà “els problemes” que podrien haver-hi per la firma del Conveni de la Doble Imposició, que Andorra està pendent de signar amb Madrid.


http://www.directe.cat/noticia/363169/la-ma-negra-de-lestat-arriba-a-andorra