dimecres, 27 d’agost del 2014

La directora de l'FMI imputada per corrupció, avisa que no deixarà el càrrec

Dimecres, 27 d'agost de 2014 15:40 h

Lagarde imputada per corrupció a França ha advertit que que no té previst dimitir i que continuarà amb les seves funcions al capdavant de l'FMI.









La directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, ha estat imputada per  "negligència" en una investigació per presumpta corrupció. Lagarde va declarar ahir, dimarts, durant 15 hores davant la Cort de Justícia de la República Francesa, instància habilitada per jutjar els ministres per delictes comesos quan estaven al Govern. 

L’exministra d’Economia del govern Sarkozy entre 2007 i 2011, ja havia estat interrogada en quatre ocasions, però fins ahir no havia estat imputada. 

La investigació que afecta Lagarde vol determinar si hi va haver corrupció en l'atribució el 2007 d'una indemnització de 403 milions d'euros a l'empresari Bernard Tapie per la venda de l'empresa d'equipament esportiu Adidas  que va ser confiscada i venuda pel banc Crédit Lyonnais per un preu molt inferior al de mercat els anys 90 i Tapie hauria reclamat a l'Estat francès una indemnització.  

Després d'anys de litigi, la llavors ministra Lagarde va decidir que fos un arbitratge privat el que fixés la indemnització. El fet que no fossin els tribunals els que calculessin l’import de  la indemnització va provocar que s'obrís una investigació judicial per presumpta corrupció. A més de Lagarde, també han estat imputats en el sumari dels jutges instructors l'empresari i exministre Tapie, conegut per la seva amistat amb Sarkozy, i  l'anterior director del gabinet de Lagarde al departament d'Economia, Stéphane Richard, ara president d’Orange.