dilluns, 1 de setembre del 2014

Junqueras diu que CiU convocarà la consulta però rebutja entrar al Govern "per si de cas"

31/08/2014

DRET A DECIDIR

El president d’ERC assegura que si tingués majoria absoluta al Parlament “hauria impulsat una Declaració Unilateral d'Independència fa temps"


Alèxia L. Ferret



Oriol Junqueras durant l'entrevista a l'ARA


El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut avui que CiU complirà els acords de fer la consulta però ha rebutjat entrar al Govern: "Per si de cas, que els compleixin". "Estic convençut que hi haurà urnes perquè tots els partits que van acordar impulsar la consulta compliran els seus compromisos”, ha sostingut en una entrevista al diari ‘ARA’.

En aquest sentit, ha destacat que la consulta s'ha de celebrar tot i que el Tribunal Constitucional (TC) suspengui el decret de convocatòria: "És un tribunal polític nomenat per uns partits que tots sabem que estan en contra". "La legitimitat del TC per prohibir la democràcia és inexistent", ha remarcat, i ha defensat que el dret de vot és fonamental i no pot ser limitat per una instància judicial.


Després de preguntar-li pel seu posicionament davant d'una eventual Declaració Unilateral d'Independència, ha assegurat que ja l'hauria convocat si comptés amb majoria absoluta al Parlament: "Si jo, Oriol Junqueras, president d'ERC, tingués 70 o 80 diputats, no dubti que ja ho hauria fet fa temps".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/junqueras_diu_que_ciu_convocara_la_consulta_pero_rebutja_entrar_al_govern_per_si_de_cas_102706.php