divendres, 29 d’agost del 2014

Forcadell: "Ningú no ens va dir que el procés seria fàcil"

29/08/2014

CONSULTA - REFERENDUM

La presidenta de l’ANC té clar que "la Diada d’enguany ens portarà a votar i guanyar el 9N"


Nerea Rodríguez



Carme Forcadell al canal 3/24


La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha avisat avui que “ningú no ens havia dit que el procés seria fàcil”, i ha afirmat que “és el procés més difícil de la nostra història”. Alhora, ha manifestat que “si guanyem la consulta el 9N, el 23 d’abril del 2015 és possible declarar la independència. Després del 9N s’ha d’iniciar una negociació amb el govern espanyol”.

Durant una entrevista al canal ‘3/24’, Forcadell ha tornat a fer una crida a inscriure’s a la ‘V’ de la Diada, i ha explicat que “anem millor, però cal millorar-ho més, hem de ser encara més”. A més, ha assenyat que les inscripcions arriben quasi a les 300.000, i ha afirmat que “la Diada del 2014 ens portarà a votar i guanyar el 9N”.


Preguntada pel cas escocès, la presidenta de l’ANC ha revelat que “a Escòcia s’han admirat perquè el nostre és un procés participatiu i transversal, que està al carrer”, i ha destacat que “són dos processos absolutament diferents, perquè aquí comença des de les bases”.

En relació a la querella que el sindicat d’ultradreta ‘Manos Limpias’ ha interposat contra ella i l’ANC, Forcadell només ha volgut recordar que “estem vivint en democràcia i que hi ha lliberat d’associació i d’expressió”, i ha expressat que “la millor resposta a aquesta situació és sortir tots al carrer el dia 11 de setembre”.

Preguntada per si sent amenaçada, Forcadell ho ha negat, tot i que ha explicat que “l’ANC és un actor important i, per tant, som un objectiu, però com altres partits i associacions que treballen pel sobiranisme”. Finament, ha afirmat que “no he tingut por”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/forcadell_ningu_no_ens_va_dir_que_el_proces_seria_facil_102685.php