dimecres, 13 d’agost del 2014

Fernández Díaz no respecta els drets humans

Dimecres, 13 d'agost de 2014 13:30 h

El Ministeri d’Interior no para d’espifiar-la i rebaixa l’excepcionalitat de la situació.


El control de les fronteres espanyoles passa pel que ja es pot anomenar sense problemes una crisi humanitària. La Unió Europea ja ha cridat l’atenció diverses vegades al Ministeri de l’Interior i Jorge Fernández Díaz no se’n surt. De fet, l’agreuja amb mesures inhumanes.  En els darrers dies milers de subsaharians estan intentant entrar a territori espanyol cercant un futur i l’allau de pasteres a Gibraltar i de persones que intenten saltar les tanques a Melilla estan posant sobre les cordes al Ministre que, ara per ara, dissimula i titlla la situació de “puntual”. 









La crisi de les fronteres espanyoles

En només 48 hores s’han hagut de rescatar gairebé un terç dels subsaharians que van aparèixer a la deriva durant tot l’any 2013 segons informa el Diari Ara, però el Ministeri d’Interior hi passa de puntetes i treu importància al fet .

El Ministeri d’Interior cada dia més desgastat per la seva falta d’humanitat

El cert, però és que la gestió sobre les fronteres i la immigració de la gent de Jorge Fernández Díaz està a l’ull de mira de la Unió Europea. Les imatges de centenars de subsaharians jugant-se la vida fan que el Ministeri d’Interior no deixi de rebre crítiques d’ONGs, partits i organitzacions. Aquest hivern, Brusel·les va demanar explicacions a Espanya per la mort de 15 subsaharians arrel després que la Guàrdia Civil els repel·lís amb material antiavalot. Fernández Díaz va mostrar el seu enorme penediment elogiant l’actuació de la Guàrdia Civil.

A Jorge Fernández Díaz li rellisquen els Drets Humans i treu ferro a l’assumpte

Fernández Díaz, però, no vol entendre que el seu voltant li toca el crostó i passa de tot. Ho evidencia el fet que el Ministre va tornar a col·locar les controvertides malles antigrimpada, que ja s’havien retirat el 2006  -sota el govern de Zapatero- per les denúncies presentades per multitud de col·lectius i després de demostrar-se que causen ferides i lesions importants. Sobre això, malgrat les proves i fins i tot les advertències de la Comissió Europea, el Ministre d’Interior va mirar cap a una altra banda i va dir que es tractava d’una mesura “dissuasòria i no agressiva”.