dimecres, 20 d’agost del 2014

El partits proconsulta fan pinya i advoquen fer-la el 9N digui el que digui el TC

20/08/2014

CONSULTA

Josep Rull assegura que "serà el Parlament qui decideixi si es posen les urnes al carrer al novembre"


Nerea Rodríguez



Josep Rull i Gemma Calvet al col·loqui a la UCE



Els quatre partits que donen suport a la convocatòria de la consulta per decidir el futur de Catalunya -CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP- han fet pinya avui i han assegurat que s'ha de fer el 9 de novembre, amb independència d'una eventual suspensió per part del Tribunal constitucional: “Només el Parlament de Catalunya decidirà si es posen les urnes al carrer el 9N”, ha sentenciat el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull.

Ho ha dit durant un un col·loqui a la XLVI Universitat Catalana d'Estiu (UCE), en el qual també han participat la diputada d'ERC al Parlament, Gemma Calvet; el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i el diputat de la CUP David Fernández.

Durant el col·loqui, els representants dels quatre partits proconsulta també han coincidit a mantenir la seva estratègia conjunta, amb l'objectiu de garantir que els catalans puguin votar el 9N, i aquesta exhibició d'unitat ha estat el primer acte públic on representants de CiU i ERC han evidenciat la seva voluntat de sumar després de la polèmica que es va encetar quan la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va obrir la porta a la possibilitat d'ajornar la consulta.

CDC demana a Pujol que comparegui al Parlament 

El coordinador de règim intern i comunicació de CDC, Francesc Xavier Sánchez, es va reunir dimarts amb l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i li va demanar comparèixer al Parlament el setembre, tal com van sol·licitar tots els grups excepte CiU després que confessés que va tenir diners a l'estranger sense regularitzar durant 34 anys.

Així ho ha explicat Rull abans de participar en el col·loqui. La trobada es va produir a Queralbs. on estiueja Pujol -aprofitant que Sánchez estiueja en un municipi pròxim, Ribes de Freser-, i Rull ha desvinculat aquesta petició amb l'estratègia de defensa que segueix l'expresident i la seva família, que no ha valorat perquè és una qüestió "estrictament" privada.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/el_partits_proconsulta_fan_pinya_i_demanen_fer-la_el_9n_digui_el_que_digui_el_tc_102495.php