dilluns, 4 d’agost del 2014

Declaració d'independència i llista transparent: les condicions d'ERC per governar

03/08/2014

PROCÉS

Els republicans no volen que unes plebiscitàries es facin esperar fins el 2016, segons l'ARA


Bernat Vilaró



El president Artur Mas i l'alcalde Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts


ERC manté la seva fermesa vers la celebració de la consulta del proper 9 de novembre. Tot i això, la política és previsora i s'han de preparar tots els escenaris possibles. Els republicans reconeixen que CDC els sondeja per una hipotètica candidatura conjunta per a unes suposades eleccions plebiscitàries, en cas de no poder dur a terme la consulta sobiranista, segons analitza avui el periodista Roger Tugas a l'ARA.

Segons l'article, ERC no creu que si va amb CDC sumi més que si es presenta sola als comicis, però no rebutgen la proposta i, sempre segons l'ARA, fins i tot cedirien el primer lloc a Artur Mas. Però el
partit que lidera Oriol Junqueras hi posaria dues condicions. En primer lloc, que el primer punt del programa fos la declaració d’independència, cosa que impediria sumar UDC a la llista. En segon lloc, que qui s'hi inclogui hi vagi impol·lut, fet que obligaria a accelerar el procés de renovació de CDC.

La discrepància entre ERC i CiU arriba amb el calendari. Els republicans no estan disposats a esperar que unes eleccions plebiscitàries se celebrin el 2016, i prefereixen que tinguin lloc el mateix 9 de novembre, segons apunta Tugas.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/declaracio_d_independencia_i_llista_transparent_les_condicions_d_erc_per_governar_102194.php