dijous, 21 d’agost del 2014

Arenys homenatjarà els 500 municipis que van fer les consultes per la independència

21/08/2014

CONSULTA

L'aplec tindrà lloc el 7 de setembre, amb la confirmació de Masferrer, Joan, Calçada, Fernández i Arrufat, Cardús, Abadal i en Titot


Bernat Vilaró


L'alcalde de les CUP, Josep Manel Ximenis


Els més de 500 municipis que van organitzar les consultes independentistes rebran un homenatge en motiu del cinquè aniversari de la primera consulta que es va fer, a Arenys de Munt, el 13 de setembre del 2009, segons ha anunciat avui l'exalcalde d'aquest poble, Josep Manel Ximenis (a la foto), i una de les impulsores de les consultes populars, Anna Arqué, des de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada.

Segons Ximenis, aquelles consultes "han ajudat a ser on som, a les portes de la consulta del 9-N". L'homenatge tindrà lloc el 7 de setembre en un aplec independentista que durarà tot el dia, i que ja té confirmada l'assistència de 500 persones.


Ja han confirmat que hi aniran l'actor Joel Joan, el presentador Quim Masferrer, el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, els diputats de la CUP David Fernández i Quim Arrufat, el sociòleg Salvador Cardús, el president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria d'Abadal, i el cantant de Brams, Francesc Ribera 'Titot', entre d'altres persones.

Ara fa gairebé un any, en el quart aniversari de la consulta d'Arenys, els seus impulsors van demanar a Mas "una pregunta clara" i que la consulta se celebrés el 2014. Tres mesos després, el president va anunciar la pregunta per al 9-N d'enguany, amb la doble pregunta després de l'acord amb ERC, ICV i la CUP.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/arenys_homenatjara_els_500_municipis_que_van_fer_les_consultes_per_la_independencia_102516.php