dilluns, 14 de juliol del 2014

Susana Díaz, la gran guanyadora de les primàries del PSOE

Dilluns, 14 de juliol de 2014 05:00 h

L’aliança de Madina amb Chacon ha estat nefasta pels seus interessos i ha facilitat la victòria de Pedro Sánchez, el més contundent contra la consulta catalana


Els resultats de les primàries del PSOE, afegides a l’elecció de Miquel Iceta com a nou líder del PSC, confirma el mal moment del socialisme català que tot sembla indicar que encara no ha tocat fons. El PSC ha tornat a pactar amb el candidat derrotat, l’aliança de Madina amb Carme Chacón i el PSC ha fet que la principal federació del PSOE, l’andalusa,  apostés clarament pel candidat guanyador. El diputat al Congrés per Madrid Pedro Sánchez serà el nou secretari general del PSOE, que amb el 85% dels vots escrutats, s'ha imposat amb el 49% dels vots a Eduardo Madina (36,19%) i José Antonio Pérez Tápias (15,16%).  





Sánchez, contrari a la consulta

Sánchez ha estat el candidat a secretari general que més clarament ha expressat el seu "no" a la consulta a Catalunya. Durant el debat que va tenir lloc a la seu del PSOE el passat dilluns va apel·lar a la reforma federal de la Constitució que el partit va teixir a Granada però va "discrepat" de qualsevol proposta que impliqui la celebració d'una consulta a Catalunya "ni pactada ni legal". Un cop coneguda la seva victòria s'ha declarat "enemic" dels que "rebutgen la unió i la convivència dels pobles d'Espanya".

Ramon Cotarelo l’ha clavat: “Un altre Rubalcaba tant anticatalanista com l’original i tant ambigu com ell”


Sense cap mena de dubte com més contrari als interessos dels catalans més possibilitats de guanyar les primàries del PSOE, certes paraules confoses de Madina sobre la consulta i l’aliança amb Carme Chacón han estat definitius per a la seva derrota.

La presidenta andalusa Susana Díaz és la gran guanyadora i possible candidata del PSOE a les eleccions generals

El suport de la presidenta andalusa a Pedro Sánchez ha estat clau, és la victòria que volien des de Pedro J Ramírez i l’ex rei d’Espanya i bona part del poder econòmic espanyol i, fins i tot, el mateix Rajoy i Aznar que van demanar un líder totalment contrari a una Espanya plurinacional.

El PSC avui és més PSOE

Definitivament el PSC ha cavat la seva sepultura, ja no serà el PSC, i serà cada cop més la federació catalana del PSOE, un partit sense futur i que haurà de conservar el poc poder municipal que li quedarà gràcies a Ciudadanos i el PP.

La tercera via, avui és més morta que mai

Ho van demanar Rajoy i Aznar i ja ho tenen, el candidat més contrari a la consulta ha guanyat i  avui la tercera via és més morta que ahir, avui els mitjans com La Vanguardia i El Periódico han tornat a perdre. Ja tant sols manca la trobada de Rajoy i Mas per confirmar la tercera via enterrada i liquidada.

"Enemics" dels que "rebutgen la convivència dels pobles d'Espanya" enemic de la democràcia del dret a decidir

Sánchez també ha fet diverses referències a la unitat d'Espanya. En el seu discurs ha afirmat que una de les tasques del partit serà la protecció dels dèbils i tenir "una veu nítida a Europa", però també "unir Espanya" perquè "som socialistes, no nacionalistes". En aquest sentit, ha citat entre els "enemics" dels socialistes la desigualtat, la pobresa, la falta de feina, la precarietat, la injustícia, i "els que rebutgen la unió i la convivència entre els pobles d'Espanya".