dilluns, 28 de juliol del 2014

Rull nega que hi hagi pla B

28/07/2014

PROCÉS

El número dos de CDC desmenteix la notícia d''El Periódico', que afirmava que Mas formaria un govern de concentració i plebiscitàries per al 2016 si Rajoy veta la consulta


Bernat Vilaró



Josep Rull, Secretari d'Organització de CDC.



El número dos de CDC, Josep Rull, ha desmentit avui la notícia de la portada d''El Periódico' on s'afirmava que, si aquest dimecres Mariano Rajoy tornava a vetar la consulta sobiranista després de la reunió amb Artur Mas a la Moncloa, el president de la Generalitat convocaria un govern de concentració.

Així, Rull ha fet un tuit on s'ha mostrat ben contundent: "Nego la base de la filtració d''El Periódico' sobre eventual Pla B a la consulta. Les urnes 9-N seran legítimes perquè el poble les farà legítimes", ha piulat des del seu compte personal.





Segons el diari citat, el nou govern prepararia, suposadament, unes eleccions plebiscitàries de cara al 2016 amb vista a la independència. La informació d''El Periódico' afegia que precisament Rull patiria per una possible suspensió de l'autonomia catalana, i que faria una crida a evitar els errors del 1934.

Reacció socialista


La primera reacció a la notícia d''El Periódico' (abans de la piulada de Rull) ha sigut de Meritxell Batet
, que des d'aquest cap de setmana forma part oficialment de la nova executiva federal del PSOE. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Batet ha valorat que "el president Mas té la legitimitat per convocar eleccions quan consideri oportú".

"Si pensa que és la millor estratègia pels ciutadans, ho respecto però no ho comparteixo", ha afegit. Evidentment, Batet ha reiterat que "no està previst en la direcció del PSC formar part d'aquest govern de concentració".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/si_rajoy_diu_no_govern_de_concentracio_i_plebiscitaries_102079.php