dilluns, 14 de juliol del 2014

Oriol Pujol plega i dóna pas al relleu a CDC

14/07/2014

RELLEU A CDC

Deixa la secretaria general del partit i l'escó al Parlament, arran de la seva imputació, "per donar la màxima garantia al procés sobiranista"


Lluís Bou


El secretari general de CDC, Oriol Pujol, en roda de premsa


El fins ara secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha anunciat aquesta tarda que deixa el càrrec i que també renuncia a l'acta de diputat, arran de la seva imputació en el cas de la ITV, "per donar la màxima garantia que el procés sobiranista sortirà bé". Oriol Pujol ha pres la decisió de forma irrevocable, després que ja porta 16 mesos imputat i que l'afer no s'acaba d'aclarir, si bé manté que és innocent.

La renuncia del fins ara secretari general convergent obrirà el procés de relleu al partit, que es resoldrà en un consell nacional al mes de setembre. Oriol Pujol ja es va apartar provisionalment del càrrec delegant les seves funcions en Josep Rull i Lluís Corominas, quan va ser imputat en el cas de les ITV. En el moment decisiu que viurà Catalunya a partir del setembre, la interinitat a CDC s'ha fet impossible, i provoca distorsions en el seu funcionament a causa que la direcció ha quedat difuminada.

"Prenc aquestes decisions ara, perquè el proper període de sessions al Parlament, i també el proper curs polític del partit, engeguin amb l'ordre, lideratge i persones que Convergència necessita per a poder donar la màxima garantia que el procés sortirà bé. Vaig plegant de tot per no perjudicar en res", ha indicat Oriol Pujol en un comunicat, en el que deixa clar que no pensa tornar a aspirar a la secretaria general.

Jordi Turull

L'executiva de CDC s'ha reunit de forma extraordinària aquest vespre arran de la renuncia. Fonts de CDC apunten que d'entrada la persona més ben ubicada per rellevar Oriol Pujol a la secretaria general del partit és Jordi Turull, que és el portaveu al Parlament.