divendres, 4 de juliol del 2014

‘L’ilegalitzador de partits’, Antonio Narváez Rodríguez, s’incorpora al TC

Divendres, 4 de juliol de 2014 17:25 h

El magistrat conservador ha estat nomenat pel Govern espanyol per substituir Enrique López, que va haver de dimitir després de ser enxampat conduint una motocicleta begut al centre de Madrid






Madrid (ACN).- Narváez s’incorpora a l’ala conservadora d’un Tribunal Constitucional ja majoritàriament conservador en substitució d’Enrique Lopez que va veure’s obligat a dimitir després de ser enxampat saltant-se un semàfor en vermell, conduint una moto sense casc i va quadruplicar la taxa d’alcoholèmia permesa. 

El nou mebre del TC és conegut per les seves diverses intervencions en l’aplicació de la Llei de
Partits Polítics, amb la il·legalització de diversos partits, la impugnació de candidatures i agrupacions electorals.

També ha dedicat molts esforços a evitar la inscripció de determinats partits especialment a les eleccions al Parlament Basc, però també al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. En aquest sentit, l’última croada de Narvaez va la persecució de Sortu. 

Segons la vicepresidenta del Govern espanyol Narváez té un "amplíssim currículum" i és un nomenament "molt oportú”. El nou membre del TC és fiscal de carrera i va exercir aquesta professió durant deu anys al TC, actualment exerceix al Tribunal Suprem.