divendres, 4 de juliol del 2014

LA GENERALITAT ha acabat subvencionant “Libertad Digital”?

Divendres, 4 de juliol de 2014 16:35 h

És molt gros! Resulta que un dels testaferros d’Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas per finançar Libertad Digital de la caixa negra sense fons del PP és Borja García Nieto,segons informa Infolibre.



Borja Garcia Nieto, molt ben acompanyat!




A alguns us sonarà aquest nom, ja que és el President d’una institució molt representativa de l’upperdiagonal, el Círculo Ecuestre. La nostrada entitat viu dies de gran efervescència patriòtica ja que s’ha convertit en un bastió de la resistència unionista.Allí s’hi han covat iniciatives com les de Societat Civil Catalana, operacions de suport a Ciutadans o presentacions en la intimitat del partit de Vidal Quadras, Vox.

Sota l’ègida de García Nieto, l’entitat que presideix la cantonada entre el carrer Balmes i la Diagonal de Barcelona ha destacat per muntar dos homenatges sonats als millors exponents de la dreta extrema espanyola, José Maria Aznar i Esperanza Aguirre. Ambdós van esdevenir un
acte de força d’aquest segment petit però poderós de la societat catalana i el Círculo va experimentar un ple fins a la bandera; en aquest cas, que ningú dubti que era la rojigualda. L’acte va ser tan passat de rosca que fins i tot va fer empal·lidir els dirigents del PP català allí presents per la falta de contenció ideològica dels que van prendre la paraula.

També algú podrà seguir les petges ideològiques de Borja García Nieto a partir d’un article publicat pels vols de l’Onze de setembre de l’any passat a La Vanguardia,és clar.  Amb un article en el qual García Nieto s’estrenava com “historiador”, reduïa la Guerra de Successió i la repressió posterior de Barcelona i els Països Catalans a una simple qüestió dinàstica. Tot plegat allò del 1714 és un invent dels nacionalistes. Com diria Jaume Sastre, pel simple fet de pixar es creu metge dels ronyons.

El nostre home també es va deixar veure al costat del president de Freixenet a la convenció que les hosts d’Alicia Sánchez Camacho van fer contra el dret a decidir a Barcelona i en la qual pronosticaven set plagues bíbliques quan Catalunya esdevingui independent.

Resulta, però, que l’home que finançava o finança el diari digital de Federico Jiménez Losantos mitjançant l’empresa SA MOLTONA. SL administra fons de la Generalitat de dalt i de l’Institut Català de Finances. Uns fons que a més de tenir el vici de ser públics, els paguem nosaltres. Perquè Borja García Nieto, a més a més de ser tot això, és el President del Grup Financer Riva y García. Una societat que gestiona fons de capital risc per invertir en empreses. La cosa està molt bé, l’únic problema és que a Barcelona hi ha un munt d’empreses que es dediquen al mateix i per cert amb bastant més èxit que Riva y García. Anem a vore, però,  qui paga bona part de la festa d’aquests fons:  INVERCAT, l’impulsa la Generalitat de dalt mitjançant l’Institut Català de finances i Acció 10; MEDITERRANIA, ho impulsa i n’és el principal finançador l’Institut Català de Finances i HEALTHQUALITY promogut pel Col·legi de Metges de Barcelona, el qual té per President un exdiputat nacionalista i conegut pel seu independentisme, Jaume Padrós. En un altredels seus fons,concretament SPINNAKER SCR, ha arribat a finançar a 13 TV.

La Generalitat ja fa molt de temps que treballa amb Riva y García, concretament des de l’època del President Pujol. Semblava que el tripartit ho tallaria d’arrel però Antoni Castells s’hi va negar en la seva línia de no molestar els de dalt i així li va anar amb l’hotel del Palau de la música. Ara amb el govern dels millors la cosa ha continuat igual i Riva y García pot seguir exhibint que és un partner de la Generalitat de dalt.

Són paradoxes de l’upperdiagonal i del nostre país. Ens sentim a dir tot el dia que som una societat tancada, que practiquem sistemàticament l’omertà siciliana, que marginem els que no són independentistes, però resulta molts espanyolistes de casa nostra fan bons negocis amb la nostra raquítica autonomia. Autonomia que alguns d’ells abolirien de cop per tornar a instaurar un règim centralitzat com els d’abans.

En fi, Borja García Nieto, l’home de moda al costat d’Albert Rivera i Joaquim Coll en els cercles de l’unionisme i la dreta extrema, també viu del que ells anomenen despectivament nacionalisme català. En el moment que estem, potser tocaria que el govern que encapçala amb més que dignitat Artur Mas comencés a mirar cap a baix i donés oportunitats als milers de professionals catalans que sense tenir cap lobby ni cap família ben connectada darrere malden per tirar endavant.

Segons InfoLibre, Borja García Nieto va fer arribar a Libertad Digital fons que provenien  de la caixa B dels populars, però és lícit que molts es preguntin si només eren els 150 mil € que denuncia el jutge Ruz. És lícit que el senyor García Nieto financií Libertad Digital tal com podria fer-ho amb Ciutadans o Societat Civil Catalana per exemple? I tant! Però no amb els guanys dels nostres recursos. Si fos el cas és clar!

Aurora Almendros
Politòloga




http://www.directe.cat/sabaroja/357126/la-generalitat-ha-acabat-subvencionant-libertad-digital