dilluns, 7 de juliol del 2014

Es mantenen els partidaris de la independència i baixen els d'un govern central sense autonomies, segons l'últim baròmetre del CIS

El percentatge de ciutadans que prefereix un govern espanyol central sense autonomies ha baixat del 22% al maig al 19,2% el juny , segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques ( CIS ) , que apunta que els partidaris de reconèixer la independència d'algunes autonomies es manté i només recula 4 dècimes (del 8,8% al maig al  8,4% actual) .

Per altra banda, augmenta el percentatge de persones que vol un Estat igual que l'actual , amb
comunitats autònomes, que passa del 31,4% al 35,3%. Per contra, baixen del 13,1% al 12% els partidaris d'un augment de les comunitats amb més autonomia .

Un 10,1% dels enquestats vol que les comunitats tinguin menys autonomia - tres dècimes per sota que al maig - .


El sondeig del CIS assenyala que més de la meitat dels enquestat, el 51,4% , se sent tan espanyol com de la seva comunitat , enfront del 49,5% que es declaraven així al maig.
 
Un 18,3% se sent únicament espanyol - igual que al maig-, davant d'un 11,4% que només vol ser de la seva comunitat autònoma - el 11,9% al maig - , alhora que es mantenen els que se senten més espanyol que de la seva comunitat, un 6,2% . Per últim, un 6% se sent únicament de la seva comunitat , respecte el 6,6% del maig.