dilluns, 28 de juliol del 2014

Els indecisos aposten pel SÍ a Escòcia

Dilluns, 28 de juliol de 2014 16:10 h

Un estudi presentat a Edimburg indica que un 25% dels que dubtaven què votar el març ara s'inclinarien per la independència a Escòcia






Londres (ACN).- Els votants indecisos a Escòcia s'inclinen majoritàriament per votar 'sí' al referèndum d'independència del pròxim 18 de setembre, segons l’anàlisi de la 'British Election Survey' presentat aquest dilluns a Edimburg. 

L’estudi ha analitzat els canvis d'opinió entre els escocesos respecte a dos sondejos anteriors sobre el referèndum (març i juny) i ha constatat que, d’entre els que dubten, un 25% s'inclinen més per votar 'sí' i un 11% per votar 'no'. 


La victòria independentista encara no està assegurada pels independentistes però el suport a la independència continua augmentant a menys de dos mesos del referèndum. Avui un 44,6% optaria pel 'sí'. 

La recerca, publicada pel diari escocès 'The Scotsman', assenyala que el mes de juny un 51% dels escocesos optava pel 'no' i un 39% pel 'sí', amb un 11% d'indecisos i la resta abstencions. En els darrers mesos però, el suport a la independència continua augmentant i se situaria ara, segons els experts, en un 44,6%. 

L'autor de l'estudi, Ed Fieldhouse, ha assegurat a l'Scotsman que dos dels tres factors més importants que provoquen un vot pel 'sí' és la percepció sobre l'economia del país i la situació econòmica personal.