diumenge, 13 de juliol del 2014

El Periódico i La Vanguardia contra el dret a decidir de Catalunya

“Els socialistes si decideixen” titula la capçalera del Grup Zeta, però amaga que els socialistes no deixen decidir als catalans. La capçalera del Grup Godó insisteix en la tercera via impossible


Els dos principals diaris editats a Catalunya i que reben substancioses ajudes públiques continuen esmerçant esforços per aturar la consulta del dia #9N i el procés independentista. Dones expectatives, l’un als socialistes i l’altre als populars, que d’una vegada per totes Espanya mourà fitxa per oferir un acord amb Catalunya per seguir formant part d’Espanya,  venen “una quimera” que avui no es possible.  El Periódico i la Vanguardia escriuen pels radicalitzats que volen que Catalunya segueixi patint l’espoli d’Espanya i s’allunyen dia a dia de la centralitat política del país. En aquest enllaç s’explica clarament l’actitud de l’empresa editora de La Vanguardia i el seu paper per aturar el procés sobiranista, de lectura obligatòria per entendre el perquè de les informacions que publiquen, quelcom semblant podem dir d’El Periódico, plena decadència periodística per aturar a la desesperada el procés independentista. 




El Periódico: “Els socialistes si decideixen”... però no deixen ni volen que els catalans decidim

La capçalera del Grup Zeta va camí de ser el butlletí oficial del PSOE, la portada d’El Periódico d’aquest aquest diumenge és una bona mostra, destacar que el PSOE i el PSC decideixen quant resulta que estant on estan, sobretot els socialistes catalans, per la seva actitud contra la democràcia dels catalans és un insult als catalans.

Però no solament és la portada, són les pagines interiors plenes de recels contra la consulta, on tot el que sigui anar contra el procés hi té cabuda. Mentre Podemos i Guanyem Barcelona practiquin l’ambigüitat sobre la resposta a la pregunta del 9N tindran plena cobertura, si algun dia es defineixen favorable al doble Sí perdran la presència al mitjà.

La Vanguardia: “Rajoy assumeix que cal fer front al problema català” quant resulta que nega la democràcia


La capçalera del grup Godó segueix intentant fer veure que Madrid obrirà la porta a un acord per tal que Mas renunciï al procés sobiranista, porten mesos intentant explicar una mentida, tant Rajoy  com Aznar ho han dit per activa i passiva: a Catalunya, ni aigua. Però el diari  segueix  la mateixa línia d’avalar el PP i de, fins i tot, carregar-se a Mas. El govern català ha tingut més semàfors vermells que tot el govern espanyol, el mateix que cada divendres aprova lleis contra Catalunya, cap semàfor vermell al PP, és clar, les virolles dineràries avui venen via Madrid i via el Ministre de l’Interior, el sempre esvarat, Fernández Díaz.