dimarts, 22 de juliol del 2014

Creix el sobiranisme entre els grans empresaris

22/07/2014

ESTUDI

El 31% dóna suport a la consulta o a la independència


Alèxia L. Ferret


Una reunió de Foment del Treball



Un informe elaborat per la consultora PwC a partir dels testimonis d'un centenar de grans empresaris catalans revela que el 31% ja dóna suport a la consulta del 9 de novembre o directament a la independència, en una proporció desconeguda fins ara. El 26,7% defensen la consulta, mentre que el 4,4% aposten directament per la independència.


Respecte a la forma d'actuar, al voltant d'un 70% són partidaris del diàleg
, bé sigui per a un acord entre Govern i la Generalitat, per a la consulta, per a la reforma de la Constitució o per canviar el finançament autonòmic.

L'informe, que es titula "Temes candents de l'economia catalana. Visió dels empresaris" i a la
presentació dels qual hi va assistir el president, Artur Mas, dóna a triar als consultats entre cinc opcions de "desenllaç que hauria de tenir el procés sobiranista català", encara que no permet triar més d'una resposta.

El 31,1 recolza la consulta o a la independència, i aposta pel "diàleg entre els governs d'Espanya i Catalunya que busqui un acord entre ambdues postures”. Un 22,2% opta per "reformar el finançament autonòmic i altres qüestions que planteja el Govern", mentre que un 15,6% dels enquestats seria partidari de començar un procés de reforma de la Constitució que permeti donar resposta a les peticions plantejades.




L'informe deixa clar, a partir dels testimonis recaptats, que "els responsables de les grans empreses catalanes estan preocupats pel procés" i que, "per sobre de tot, criden al diàleg" entre les parts implicades "gairebé amb desesperació". Un 47,8 % d'empresaris consultats asseguren que, de moment, el debat sobiranista no ha tingut "cap" impacte sobre l'economia catalana i en les futures inversions empresarials, encara que sí que ha tingut efectes negatius sobre les relacions econòmiques i empresarials amb la resta d'Espanya.

El president d'Abertis, Salvador Alemany; el conseller delegat d'Esteve, Albert Esteve; el president de Hotusa, Amancio López; el president d'Agbar, Ángel Simón, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, entre d'altres, van reflexionar sobre els assumptes plantejats per PwC.

Consulta aquí l'informe: "Temes candents de l'economia catalana. Visió dels empresaris"



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/creix_el_sobiranisme_entre_els_grans_empresaris_101977.php