dilluns, 28 de juliol del 2014

CDC mostra a Jordi Pujol la porta de sortida

28/07/2014

El partit accelera la seva refundació: sobiranisme, valors socials i transparència, els pilars de la nova etapa segons 'La Vanguardia'


Bernat Vilaró


Artur Mas i Josep Rull


Després de la confessió de Jordi Pujol de divendres passat sobre l'herència que ha mantingut a l'estranger de forma irregular, al si de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) s'ha obert un debat sobre com afectarà aquesta notícia al partit. Segons publica avui el periodista David González a 'La Vanguardia', CDC li mostrarà a Pujol la porta de sortida per accelerar el procés de la refundació del partit.

Segons l'article, "CDC vol passar pàgina" i demanarà a Pujol que renunciï a la presidència honorífica i al càrrec d'expresident. A més, la confessió de Pujol acceleraria el full de ruta de refundació del partit per afrontar el procés sobiranista, que es preveu convuls sobretot a partir del setembre.

Segons el rotatiu barceloní, els pilars sobre els quals pivotarà CDC són l'adaptació de les estructures i el projecte polític a l'anomenada transició nacional de l'autonomia a la sobirania del país, l'actualització dels valors socials que van inspirar l'ideari fundacional de CDC, i la regeneració democràtica.

Rull fa el pas


Després que es fes públic el comunicat de Pujol, Artur Mas va reconèixer que "hi ha coses que es van fer malament", i que Rull, va apostar per la "refundació" de CDC, a més d'assenyalar que "Catalunya està per sobre de tota persona per rellevant que hagi estat". A més, el número dos del partit va subratllar que Pujol "ha de demanar explicacions, i nosaltres demanem que doni explicacions".

Cal recordar que Pujol va publicar el seu comunicat hores després que CDC escenifiqués l'inici de l'etapa post-pujolista, i tan sols cinc dies abans de la reunió que mantindran aquest dimecres Mas i Mariano Rajoy a la Moncloa.

Denúncia de 'Manos Limpias'

El sindicat 'Manos Limpias' ha denunciat avui Pujol als jutjats d'Instrucció de Barcelona per haver comès presumptament set delictes: suborn, un delicte fiscal, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat en document públic i malversació de fons públics.

El sindicat demana que l'acció penal també es dirigeixi a l'esposa de Pujol, Marta Ferrusola, i sol·licita la declaració davant el jutge del matrimoni i dels seus fills, Jordi, Oriol i Marta.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/cdc_mostra_a_jordi_pujol_la_porta_de_sortida_102080.php