dimecres, 11 de juny del 2014

Sala i Martín: "Hi ha dues veritats a l'univers: la velocitat de la llum i el dèficit fiscal català"

11/06/2014

DÈFICIT FISCAL

L'economista explica que “el dèficit fiscal són calers que es gasten a Espanya i es posen a la visa dels catalans”


Alèxia L. Ferret



Xavier Sala i Martin a Catalunya Ràdio


El professor d'Economia de la Universitat de Columbia Xavier Sala i Martín ha assegurat aquest matí que "hi ha dues veritats a l'univers: la velocitat de la llum i el dèficit fiscal català", en el sentit que aquest darrer és una constant. L’economista ha explicat a Catalunya Ràdio els diversos mètodes de càlcul de les balances fiscals de Catalunya, en la vigília de l'actualització dels números per part del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Per a Sala i Martín, el que realment és important és "la pregunta que volem respondre amb el càlcul de les
balances fiscals". Si la qüestió que interessa és saber quines conseqüències macroeconòmiques tindria una Catalunya independent, el professor d'Economia no té cap dubte: “Serien 16.500 milions d'euros més per a Catalunya”.

“El dèficit fiscal són calers que es gasten a Espanya i es posen a la visa dels catalans”, ha descrit Sala i Martín. El professor de la Universitat de Columbia ho ha explicat amb un exemple: “Els diners que paguem a la monarquia són diners que es gasten a Madrid, i es queden a Madrid, i no a Catalunya”, ha avisat.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/sala_i_martin_hi_ha_dues_veritats_a_l_univers_la_velocitat_de_la_llum_i_el_deficit_fiscal_catala_101199.php